Diskusija par apzinātām un atbildīgām patēriņa izvēlēm “Ētiskas patēriņa izvēles – nauda vai sirdsapziņa?”

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Līdz šī gada beigām "Elektrum" par katru uzņēmuma dabasgāzes līgumu ziedos vienu eiro Ukrainas atbalstam, trešdien "Latvenergo" diskusijā "Ētiskas patēriņa izvēles - nauda vai sirdsapziņa?" sacīja AS "Latvenergo" komercdirektors Dmitrijs Juskovecs.

Ja video nav skaņas, nospied ar labo pogu uz atskaņotāja un izvēlies "Show All Controls/Rādīt visas vadīklas"

Ziedojumus veiks gan par jauniem, gan jau esošajiem klientu dabasgāzes līgumiem neatkarīgi no produktu veida un tā patēriņa. Paredzēts, ka ziedojumus veiks divās kārtās - novembrī un decembrī. Tos nodos organizācijai "Ziedot.lv", kas tālāk tos izmantos nepieciešamā atbalsta sniegšanai Ukrainai. "Elektrum" pārstāvji norāda, ka kopējais ziedojumu apjoms varētu sasniegt līdz 150 000 eiro.

"Latvenergo" pārstāvji norādīja, ka ziedojums tiks veikts no "Latvenergo" peļņas, un tas neietekmēs klientu rēķina summu. Savukārt ziedojuma mērķus noteiks Ukrainas vēstniecība, balstoties uz aktuālajām vajadzībām Ukrainā.

"Elektrum" tirgo dabasgāzi kopš 2019.gada. Kopš 2022.gada, kad Krievija uzsāka karu Ukrainā, "Elektrum" pārtraucis dabasgāzes iegādi no agresorvalsts. Šobrīd uzņēmuma klienti dabasgāzi saņem no Norvēģijas, ASV un Čīles.

Lai arī visa Eiropa, tostarp Latvija, ir atteikusies no Krievijas gāzes, Juskovecs pasākumā aicināja iedzīvotājus izvērtēt, kas ir dabasgāzes tirgotāju akciju turētāji, tostarp, vai akcijas nepieder Krievijas uzņēmumiem.

Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols, aicinot iedzīvotājus padomāt par patēriņa izvēlēm, sacīja, "kamēr jūs finansējat Krieviju, jūs atbalstāt karu".

Diskusijas dalībnieki bija vienoti, ka Krievijas uzsāktajam karam Ukrainā ieilgstot, kā arī mainoties sabiedrības fokusam uz citām ģeopolitiskajām krīzēm, ir būtiski ir noturēt gan politisko, gan finansiālo atbalstu Ukrainai.

Jau ziņots, ka "Latvenergo" apgrozījums 2022.gadā palielinājās 2,1 reizi, sasniedzot 1,231 miljardu eiro, bet kompānijas peļņa pieauga 2,6 reizes un bija 209,362 miljoni eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu