Rosina sākt kriminālvajāšanu pret vīrieti par ļaunprātīgu atkritumu konteineru dedzināšanu Saldū

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edoardo B/Shutterstock

Rosina sākt kriminālvajāšanu pret kuldīdznieku par ļaunprātīgu atkritumu konteineru dedzināšanu Saldū, informē Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Madara Šeršņova.

Šā gada 15.septembrī ap plkst.6 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Saldū, Brīvības ielā deg trīs atkritumu konteineri, kā rezultātā bojāta taras novietnes siena un taras nodošanas kioska siena, kā arī ieejas durvis. Notikuma vietā strādāja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un ugunsgrēks 12 kvadrātmetru platībā tika likvidēts. Negadījumā cietušu cilvēku nav.

Valsts policija par notikušo sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 185.panta 2.daļas - par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu.

Likumsargiem, veicot procesuālā darbības, tika noskaidrota iespējamā vainīgā persona, Kuldīgas novada iedzīvotājs, kas vēlāk tika aizturēts Rīgā. Vīrietis iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem un uz izmeklēšanas laiku viņam tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Šeršņova norāda, ka ar šīm noziedzīgajām darbībām - mantas bojāšana ar dedzināšanu, cietušajiem nodarīti vairāk nekā 10 500 eiro lieli materiālie zaudējumi. Aizdomās turētā persona savu vainu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā atzīst.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija izmeklēšanu kriminālprocesā ir pabeigusi un tas nodots prokuratūrā kriminālvajāšanas sākšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu