Video Ukrainā kritušā brīvprātīgā karavīra māte: Viņš domāja par Latviju - lai te ir miers (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainā kritušā brīvprātīgā karavīra no Latvijas māte: Viņš domāja par Latviju; lai te ir miers
Ukrainā kritušā brīvprātīgā karavīra no Latvijas māte: Viņš domāja par Latviju; lai te ir miers Foto: Ekrānuzņēmums no LTV sižeta

Otrdien, 7. novembrī, dzimtenē, Latvijas zemē tika guldīts Ukrainā kritušais brīvprātīgais karavīrs no Latvijas. 28 gadus vecais Vitālijs, dodoties uz Ukrainu, teica, – es braucu jūs aizstāvēt tur, lai jums šeit Latvijā tas nebūtu jāpiedzīvo, vēsta televīzijas kanāla TV3 raidījums "TV3 Ziņas".

Vīrieša mamma Sandra norāda, ka dēls vienmēr bija ļoti pozitīvs, sirsnīgs, atbildīgs cilvēks ar spēcīgu raksturu un stāju.

Vitālijs Smirnovs dzimis un audzis, un vēlāk arī strādājis Latgalē. Jau kopš agras bērnības viņš bija Latvijas patriots un savu dzīvi vēlējās saistīt ar militāro dienestu.

Krievijai sākot pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, vīrietis izlēma atstāt dienestu bruņotajos spēkos un kā brīvprātīgais devās uz Ukrainu.

Vitālija pārliecība un izpratne par to, ka Latvijas aizsardzība sākas Ukrainā, viņu nepameta visu šo laiku. Vīrietis šajā karā cīnījies frontes smagākajos posmos un vienmēr bijis priekšējās līnijās, saņēmis arī Ukrainas valsts apbalvojumu.

Karavīrs tika guldīts zemes klēpī dzimtas kapos blakus savam vecvectēvam Jurim Rudzātam. Abiem likteņi līdzīgi. Arī vecvectēvs, kurš vadīja Latvijas neatkarības cīnītāju vienību Latgalē, gāja bojā cīņās ar okupantiem 1945. gadā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu