Lelde Dreimane ar tēta nāvi: viss, ko mēs varam darīt, ir turpināt dzīvot

TVNET/Zilonis studijā/TV3
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zilonis studijā

Dailes teātra aktrise Lelde Dreimane ar tēta nāvi saskārās pirms sešiem gadiem. Raidījumā "Zilonis studijā" viņa runā par to, kā pārdzīvot tuvinieka došanos aizsaulē un kur rast mieru.

"Tajā dienā mēs uzzinājām, ka tētis ir atrasts miris. Man zvanīja no Valsts policijas un teica, ka ir atrasts vīrieša līķis, kas, iespējams, varētu būt mans tēvs," raidījumā atceras Lelde.

Lelde kopā ar mammu aizbrauca uz policijas iecirkni, un atpazīt mirušās personas foto datorā nolēma Leldes mamma. "Mamma skatījās, un tas bija ļoti traki. Dators bija ar muguru pret mani, mamma piegāja pie ekrāna, un es mammas acīs ieraudzīju, ka tas ir tētis. Tajā brīdī bija sajūta, ka cauri iziet visas pasaules sāpes, tu joprojām nespēj tam noticēt," stāsta Lelde. 

Aktrise neslēpj – sākotnēji viņu nomocīja domas, ka tēva nāvē varbūt ir viņas vaina, arī māsai un mammai bija tādas pašas domas. "Es ļoti ātri sapratu, ka neviena no mums pie tā nav vainīga. Viss, ko mēs varam darīt, ir turpināt dzīvot, es turpinu darīt to, ko tētis vienmēr gribēja lai es daru. [..] Man bija ļoti ilgs skumju posms. Es pat vienu brīdi tām ļāvos – skumjas mani burtiski pārņēma, es dzīvoju ar skumjām."

Vairāk te, sarunu šovā “Zilonis studijā”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu