Noskaties Pie tirdzniecības centra “Dole” nadzīgie “Cityparks” kontrolieri soda auto vadītājus, kas nav paspējuši piereģistrēties stāvvietā (17)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Raidījuma “4 studija” skatītājs Vinis Didrihsons sūdzas par, viņaprāt, nepamatotu 30 eiro sodu, kas viņam piespriests par savlaicīgu automašīnas nepiereģistrēšanu lielveikala “Dole” auto stāvvietā. Vīrietis tur ieradies ar depozītā nododamām pudelēm, vispirms izstāvējis rindu, lai varētu no tām atbrīvoties un iegūt čeku, un tikai tad devies uz veikalu, kur var piereģistrēt savas automašīnas novietošanu auto stāvvietā.

Viss minētais process aizņēmis aptuveni 20 minūtes, bet šajā laikā uz mašīnas vējstikla jau atstāta uzlīme par līgumsodu 30 eiro apmērā. Pēc Viļņa Didrihsona teiktā, šāds liktenis vienā reizē piemeklējis vēl vismaz piecus auto īpašniekus.

Savukārt SIA “Cityparks” pārstāvji skaidro, ka, veicot automašīnas vairākkārtēju kontroli, pie tās un pie taras automāta neviens neatradās. Tāpat arī pārkāpuma fotofiksācijās pie taromāta rindas nav, bet auto no tā atrodas tikai 20 metru attālumā.

Auto stāvvietas apsaimniekotājs apgalvo, ka pēc depozītsistēmas ieviešanas ir veiktas izmaiņas kontroles procedūrās, to skaitā notiek iespējamo rindu fiksēšana pie šiem depozīta punktiem. Taču Didrihsona kunga pārmetums ir par to, ka nekur nav rakstīts, tieši cik ilgā laikā pēc iebraukšanas stāvvietā ir jāreģistrē transporta līdzeklis. Viņš norāda, ka divas stundas auto stāvvietu varot izmantot par brīvu, un nekur nav rakstīts, cik ilgā laikā jāreģistrējas.

Ņemot vērā auto vadītāja iebildumus, SIA “Cityparks” soda apmēru samazinājusi uz pusi, tomēr nav pilnībā atcēlusi.

Vairāk skaties "4 studijas" sižetā

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu