Noskaties Vietalvas pagastā tēvs ar vairākiem bērniem spiests dzīvot pašvaldības mājā ar cauru jumtu (3)

TVNET/TV3.lv, Bez Tabu
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vietalvas pagasta iedzīvotājs Vladislavs ar trim bērniem – divām meitām un dēlu – nonācis pagalam bēdīgā situācijā. Ģimene dzīvo pašvaldībai piederošā daudzdzīvokļu namā, taču viņu dzīvoklis regulāri applūst, jo jumtā ir pamatīgs caurums, ko vietvara gan negrasās labot, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Šī gada septembrī Vladislava un bērnu acu priekšā notika traģēdija. Vien 36 gadus vecajai bērnu mātei, pārrodoties mājās, apstājās sirds. Traģēdija nākusi pavisam negaidīti, jo sieviete iepriekš nav sūdzējusies par veselības likstām.

"Sirsniņa neizturēja. Nokrita. Man uz rokām. Negribu to atcerēties,"

raudot stāstīja Vladislavs.

Vladislavs smagi strādā, lai uzturētu ģimeni.

Ikdienā viņš izvadā bērnus uz un no skolas, pavada uz nodarbībām, uzkopj māju un veic citus svarīgus darbus.

Vladislavs arī ir priekšzīmīgs īrnieks, nav uzkrājis parādus. Tādi ir arī pārējie nama iemītnieki, kurus tikpat satrauc bēdīgais jumta stāvoklis. Lietus laikā dzīvokļi un visa iedzīve tajos regulāri applūst.

Vladislavs uzskata, ka

vietvara un apsaimniekošanas uzņēmums, kas ir pašvaldības kapitālsabiedrība, izturas nolaidīgi pret savu namu un pret tā iedzīvotājiem.

Aizkraukles novada Pļaviņu apvienības pārvaldes vadītājs Andris Ambainis norādīja, ka šobrīd namā no astoņiem dzīvokļiem apdzīvoti tikai trīs. Turklāt mājai izveidojies parāds aptuveni 3000 eiro apmērā, ko uzkrājuši iedzīvotāji, kam dzīvokļus ierādīja sociālās palīdzības nolūkos.

Vairāk skaties TV3 raidījuma "Bez tabu" sižetā

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu