Foto Pirms Lāčplēša dienas labiekārtots Uzvaras parks (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pauls Zvirbulis

Lai gan atsevišķi darbi vēl turpinās, atjaunotais Uzvaras parks ir gatavs uzņemt rīdziniekus, šodien žurnālistus informēja Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA). Viņš pateicās būvniekiem, kuri tik ātrā tempā, četru mēnešu laikā ir paveikuši milzīgu darbu - projektējot un būvējot parku.

Par to, cik vērienīgs darbs ir ieguldīts, varēs pārliecināties ikviens parka apmeklētājs, novērtējot gan kalniņus, gan no jauna izveidoto ūdenstilpi, kas atgādina upi, gan terasi, gan jaunos parka stādījumus un aktīvās atpūtas zonu.

Kā tika skaidrots pasākumā, pašlaik ūdens līmenis ūdenstilpē ir pazemināts, lai veiktu nepieciešamos darbus pie tiltiņiem. Vēlāk ūdens līmenis tiks paaugstināts, bet pēc pāris gadiem, īstenojot nākamos darbus, ūdenstilpi plānots savienot ar Mārupīti.

Būvnieki un deputāti aicina apmeklētājus saudzīgi izturēties gan pret svaigi iesēto zālienu, gan ļoti daudzajiem jaunajiem stādījumiem, kas uzplauks un sazaļos nākamajā pavasarī, ļaujot pilnībā izbaudīt atpūtu parkā.

Sākotnēji bijis plānots parkā iestādīt 1500 kokus, krūmus un citus stādījumus. Šobrīd tas jau izaudzis līdz 4000 stādu.

Atsevišķi vēl iestādīti 20 000 sīpolpuķu, kas ir iestādītas, lai jau nākamajā pavasarī uzziedētu un priecētu apmeklētājus.

"Mēs esam atguvuši Uzvaras parku Rīgai, Uzvaras parku Latvijai. Tas ieguvis jaunu veidolu, atguvis savu vēsturisko elpu un jēgu,"

preses konferencē teica Ratnieks.

Pirms 100 gadiem tas ticis veidots par godu uzvarai pār Bermontu un esot svarīgi parkam atgūt savu vēsturisko sūtību ne tikai izskatā. bet arī cilvēku prātos, teica politiķis.

Parka izveidi īsteno "Aidaco Group". Darbu sākotnējās izmaksas tika lēstas 7 695 900 eiro apmērā, bet neparedzētu darbu dēļ, izmaksas pieaugušas līdz aptuveni 8,5 miljoniem eiro.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā tiek veidota parka ainaviskā daļa deviņu hektāru platībā. Plānots ierīkot aptuveni 0,5 hektāru lielu ūdenstilpi ar labiekārtotu krastu un izbūvētiem tiltiņiem. Parkā iecerēts arī slēpošanas/skrituļošanas celiņš viena kilometra garumā, kas nekrustosies ar gājēju celiņiem, jo krustojuma vietās izveidos tiltus un tuneļus.

Projektā paredzēts iebūvēt batutus, šūpoles un smilšu kasti bērniem, bet pieaugušajiem un jauniešiem - galda tenisa galdus, dambretes galdus.

Parkā ierīkos ainavisko skeitborda trasi un uzstādīs ielu vingrošanas elementus. Teritoriju labiekārtos, uzstādot jaunus soliņus, velo statīvus, atkritumu tvertnes, kā arī nomainot apgaismojumu. Tiks veidoti arī apstādījumi ar 1500 jauniem kokiem.

Uzvaras parka labiekārtošanas pirmo kātu plānots pabeigt šogad.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu