Par 14. Saeimas atlaišanas referenduma ierosināšanu parakstījušies ap 5000 cilvēku (2)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova / LETA

Par 14. Saeimas atlaišanas referenduma ierosināšanu pirmās dienas laikā parakstījušies vairāk nekā 5000 cilvēku, liecina portālā "Latvija.lv" publicētā informācija.

Jau vēstīts, ka atjaunota vietnes "Latvija.lv" e-pakalpojuma "Parakstīšanās par vēlētāju iniciatīvām" darbība, informēja Valsts reģionālās attīstības aģentūrā.

Piektdienas rīta pusē novērotas problēmas šajā e-pakalpojumā, bet patlaban problēmas novērstas. Par to, ka dienas sākumā daļai cilvēku bija problēmas ar parakstīšanos, sociālajos tīklos bažas pauduši vieni no virzības uz referendumu iniciatoriem, partijas "Latvijas pirmajā vietā" pārstāvji.

Parakstīties par iniciatīvu balsstiesīgie Latvijas iedzīvotāji var arī klātienē dzīvesvietas deklarēšanas vietās pašvaldībās, bāriņtiesās, kas veic notariālas darbības, novados pie pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāja, kā arī Latvijas vēstniecībās ārvalstīs, kur veic notariālās darbības.

Parakstu vākšana varēs ilgt vienu gadu. Lai parakstu vākšanu varētu uzskatīt par sekmīgu un varētu rīkotu tautas nobalsošanu par 14.Saeimas atsaukšanu, par iniciatīvu jāparakstās vismaz 10% no balsstiesīgajiem iedzīvotājiem jeb 154 241 Latvijas pilsonim, kas sasniedzis 18 gadu vecumu.

Kā ziņots, parakstu vākšana referenduma sarīkošanai sākusies pēc astoņu dažādu politisko spēku iniciatīvām. Sagaidot 14.Saeimas darba pirmā gada jubileju, ar pieteikumiem parakstu vākšanai par tās atsaukšanas ierosināšanu uz Centrālo vēlēšanu komisiju (CVK) steigušās partijas "Latvija pirmajā vietā", "Stabilitātei", "Tautas varas spēks", "Suverēnā vara", "Tautas kalpi Latvijai", "Apvienība Jaunlatvieši" un partiju apvienības "Pamats-LV" un "Jaunā saskaņa".

Kā informēja CVK pārstāvis Andrejs Vaivars, vēlēšanu komisija ir nolēmusi apvienot visas astoņas dažādo politisko spēku iniciatīvas, ļaujot rīkot vienu parakstu vākšanu par 14.Saeimas atsaukšanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu