Arī Jelgavā Lāčplēša dienā notiks lāpu gājiens

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Lepojoties ar mūsu valsts brīvības cīnītājiem, Lāčplēša dienā, 11. novembrī, pulksten 17 Jelgavā tradicionāli iedzīvotāji vienosies lāpu gājienā. Šogad tas sāksies Dambja ielā un noslēgsies pie Lāčplēša pieminekļa Stacijas parkā, kur pulksten 17.45 notiks svinīgs brīdis, bet noslēgumā būs koncerts ar grupu “TirkizBand”, jaukto kori “Balti” un Jelgavas popkori.

Lāpu gājienam jelgavnieki aicināti pulcēties no plkst.16.20 Dambja ielas posmā no Dambja un Sarmas ielas krustojuma līdz Dambja un Aspazijas ielas krustojumam. Gājienu iesāks Zemessardze, Valsts policija, Pašvaldības policija un citas militarizētās struktūrvienības, savukārt pēc tam stāsies pārējie gājiena dalībnieki.

Gājiens sāksies plkst.17.00, virzīsies pa Lielo, Pasta un Stacijas ielu un noslēgsies pie Lāčplēša pieminekļa. Tur plkst.17.45 notiks Lāčplēša dienai veltīts svinīgais brīdis, savukārt vēlāk gājiena dalībnieki aicināti baudīt koncertu ar grupu “TirkizBand”, jaukto kori “Balti” un Jelgavas popkori.

Gājiena dalībnieki tradicionāli aicināti ņemt līdzi lāpas, pie apģērba piespraust sarkanbaltsarkanu lentīti un pie Lāčplēša pieminekļa nolikt ziedus un sveces. Būtiski uzsvērt, ka, ievērojot drošības noteikumus, pasākuma izskaņā pilsētnieki aicināti nodzēst savas lāpas un drošības nolūkos arī pārliecināties, ka tās ir nodzisušas. Saudzējot dabu, iedzīvotāji aicināti arī izvērtēt iespēju saglabāt savu lāpu, lai to varētu izmantot svētku reizē nākamgad.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka gājiena maršrutā tā norises laikā būs slēgta satiksme.

Tiem, kuri kāda iemesla dēļ nevarēs pievienoties lāpu gājienam, būs iespēja to vērot tiešraidē mājaslapā www.jelgava.lv un Jelgavas pilsētas lapā @Jelgavas pilsēta sociālajā tīklā “Facebook”.

Lāčplēša dienas zīmē dienas gaitā pilsētā notiks arī radošais rīts un svētku piespraudes gatavošana Jelgavas Vecpilsētas mājā, plkst.14.00 – koncerts “Caur trejdeviņiem gaismas lokiem” Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā un plkst.15.00 – pašvaldības iestādes “Kultūra” jauktā kora “Mītava” koncerts “Akmeni satikt” Jelgavas kultūras namā.

1919. gada 11. novembrī Latvijas armija skaitliskā mazākumā sakāva Bermonta vadīto karaspēku – šī liktenīgā uzvara nodrošināja Latvijas neatkarības nostiprināšanos un valsts pastāvēšanu.

Plašāka informācija: www.jelgava.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu