Arābu un musulmaņu valstu līderi samitā Saūda Arābijā nosoda Izraēlu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Chin Hei Leung

Arābu un musulmaņu valstu līderi sestdien samitā Saūda Arābijas galvaspilsētā nosodīja Izraēlas pret grupējumu "Hamās" Gazas joslā izvērsto karu un pieprasīja tūlītēju pamieru.

Rijādā sestdien notiek Arābu līgas un Islāma sadarbības organizācijas ārkārtas sanāksme, kas sasaukta saistībā ar Izraēlas un "Hamās" karu.

Saūda Arābija "apstiprina - tā uzskata, ka [izraēliešu] okupācijas varasiestādes ir atbildīgas par noziegumiem, kas tiek pastrādāti pret palestīniešu tautu", samita sākumā sacīja Saūda Arābijas kroņprincis un "de facto" valdnieks Mohammeds bin Salmans.

"Mēs esam pārliecināti, ka vienīgais veids, kā garantēt mieru, drošību un stabilitāti, ir darīt galu okupācijai, aplenkumam un kolonistu apmetnēm," viņš norādīja, izsakoties par Izraēlas politiku pret Gazas joslu un okupētajā Rietumkrastā.

Irānas prezidents Ebrahims Raisi, kas ieradies Saūda Arābijā savā pirmajā vizītē, kopš Rijāda un Teherāna martā atjaunoja attiecības, sacīja, ka musulmaņu valstīm vajadzētu Izraēlas armiju atzīt par "teroristu organizāciju", ņemot vērā tās pastrādāto Gazas joslā.

"Ir apkaunojoši, ka Rietumu valstis, kas vienmēr runā par cilvēktiesībām un brīvībām, patlaban Palestīnā notiekošo slaktiņu priekšā ir klusas," samitā sacīja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

Savukārt palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass norādīja, ka Vašingtonai ir "vislielākā ietekme uz Izraēlu" un tā "ir atbildīga par to, ka [šim konfliktam] nav politiska risinājuma".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu