TVNET no Izraēlas "Mēs savu cenu samaksājām jau 7. oktobrī, tagad ir jūsu kārta." Telavivā pieprasa valdības rīcību ķīlnieku atbrīvošanā

Jānis Vingris
, TVNET žurnālists, režisors
CopyLinkedIn Draugiem X
Mītiņš ķīlnieku atbrīvošanai Telavivā
Mītiņš ķīlnieku atbrīvošanai Telavivā Foto: Jānis Vingris

Svētdien Telavivā tūkstošiem cilvēku piedalījās mītiņā, pieprasot Hamās sagūstīto ķīlnieku atbrīvošanu, un kritizēja Izraēlas valdību krīzes situācijas risināšanā. Daudzi no mītiņa dalībniekiem bija sagūstīto draugi un ģimenes locekļi.

"Mēs gaidām no Izraēlas valdības pamatlīguma izpildīšanu. Mēs savu cenu samaksājām jau 7. oktobrī, tagad ir jūsu kārta,” teikts Ķīlnieku un pazudušo personu organizācijas izplatītajā preses relīzē. “Cietušās ģimenes pieprasa starptautiskajai sabiedrībai un Sarkanajam Krustam nodrošināt medicīnisko palīdzību ķīlniekiem tieši tāpat, kā viņi to nodrošina Hamās.”

"6. oktobra vakarā 239 cilvēki devās pie miera, un jau mazāk nekā 24 stundu laikā mēs pazaudējām kontaktus un jebkādu informāciju par viņiem. Kur ir Sarkanais Krusts, organizācija, kurai vajadzētu rūpēties par cilvēktiesībām? Kāpēc viņi nav pieprasījuši piekļuvi bērniem un zīdaiņiem, lai novērtētu viņu stāvokli?” prasa Maijana Zina, kuras vīrs un 8 un 15 gadus vecās meitas atrodas Hamās gūstā kopš 7. oktobra.

Mītiņš ķīlnieku atbrīvošanai Telavivā
Mītiņš ķīlnieku atbrīvošanai Telavivā Foto: Jānis Vingris

Lindai pieder liela skaņas un gaismas iekārtu izīrēšanas kompānija, un uz mītiņu viņa ir atvedusi īpašu kravas automašīnu, aprīkotu ar LED ekrāniem, kuri rāda nolaupīto fotogrāfijas. “Redzējām, kā kaut kas līdzīgs tika darīts Ženēvā, Ņujorkā, Londonā, un nolēmu, ka to vajag izdarīt arī Izraēlā. Kara dēļ mums tāpat ir apstājies bizness. Aprīkojām smago mašīnu ar LED ekrāniem, pievienojām ģeneratoru, pielikām mūziku. Tagad braucam no pilsētas uz pilsētu. Mēs neaizmirsīsim un pieprasām, ka ķīlniekiem ir jāatgriežas mājās tagad. Tālāk mēs brauksim uz Jeruzalemi. Beigās nolikšu šo mašīnu ar visiem ekrāniem pie Gazas robežas. Tad, kad armija mums ļaus to izdarīt.”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu