Dzintars skeptiski vērtē iespēju savākt pietiekamu skaitu parakstu referendumam par 14. Saeimas atlaišanu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars.
Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars. Foto: Edijs Pālens/LETA

Iespēja, ka referendumā izdosies savākt pietiekami daudz parakstu, lai reāli varētu atlaist 14.Saeimu, ir ļoti, ļoti mazticama, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" vērtēja Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars.

Viņa skatījumā minētā parakstu vākšana Saeimas atlaišanas referenduma ierosināšanai vairāk izskatās pēc Aināra Šlesera pārstāvētās partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) reklāmas instrumenta pirms gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Vienlaikus Dzintars pieļauj, ka NA vēlētājiem var būt dažādi viedokļi šajā jautājumā, tostarp, vai tas ir instruments, kā reāli uzlabot situāciju, un "vai ir pamats uzskatīt, ka nākamais parlaments tiktu ievēlēts kvalitatīvi citādāks".

"Mēs [NA] tomēr esam ieinteresētā puse, runa ir arī par mūsu mandātiem, līdz ar to mēs pilnībā respektēsim iedzīvotāju gribu," parakstu vākšanu referendumam par 14.Saeimas atlaišanu komentēja Dzintars.

Turpretim jautājumā par partnerības institūta ieviešanu politiķis pauda atšķirīgu viedokli, aicinot atbalstīt minēto referendumu, lai nepieļautu Saeimas pieņemtos likuma grozījumus. Viņaprāt, parlamenta vairākums, pieņemot šīs likuma izmaiņas, ir rīkojies pretēji sabiedriskajai domai.

"Ja šādu precedentu mēs pieļausim, tad sekos nākamais un nākamais solis, un tas ir tas, kāpēc būtu nepieciešams referendums," skaidroja NA līderis.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā tika iniciētas divas parakstu vākšanas - par Saeimas atlaišanas referendumu un par partnerības institūta referendumu. Atšķirsies gan parakstu vākšanas termiņš, gan parakstīšanās veids.

Parakstu vākšanu par 14.Saeimas atlaišanas referendumu rosinājušas partijas LPV, "Stabilitātei", "Tautas varas spēks", "Suverēnā vara", "Tautas kalpi Latvijai", "Apvienība Jaunlatvieši" un partiju apvienības "Pamats-LV" un "Jaunā saskaņa".

Savukārt pēc tam, kad Saeimas vairākums pieņēma tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres (JV) virzīto likumprojektu pakotni, ar kuru Latvijā no 2024.gada vidus paredzēts ieviest jaunu tiesību institūtu - partnerību, šī jautājuma nodošanu referendumam rosināja 34 "Apvienotā saraksta", LPV un NA deputāti.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu