FOTO Rīgā var apskatīt Ukrainas karavīriem paredzēto mobilo stomatoloģijas furgonu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Rīgā, Kaļķu ielā 1, otrdien, 14.novembrī no plkst. 12 līdz 18 iespējams apskatīt pirmo Latvijā tapušo mobilo stomatoloģijas kabinetu, informēja Rīgas dome.

Furgons apskatāms līdzās SIA "Rīgas satiksmes" autobusam, kur tiek pieņemti humānās palīdzības ziedojumi Čerņihivas pilsētai.

Kravas furgons aprīkots ar vienu stacionāro un vienu universālo darba vietu stomatologiem. Furgona iekārtojums ļauj veikt stomatoloģiskās procedūras, kā arī sniegt pirmreizējo ķirurģisko palīdzību smagāku sejas ievainojumu gadījumā.

Ukrainas armijā pēc ukraiņu zobārstu aplēsēm zobu bojājumi ir 95% no kopējā mobilizēto skaita, informē dome.

Latvijas dāvinātais stomatoloģijas furgons tiks integrēts vienotā medicīniskās palīdzības sistēmā, kopā ar 66 dažāda izmēra tehnikas vienībām, kas sniedz nepieciešamo medicīniskos un ārstniecības palīdzību pie frontes līnijas.

Mobilais stomatoloģijas kabinets jeb furgons tapis sadarbībā ar Latvijas Zobārstu asociāciju, pateicoties Latvijas uzņēmēju materiālajiem ziedojumiem. Veicot līdzīgu Ukrainā izmantotu transporta vienību analīzi un uzlabojot to ergonomiju, trīs cilvēku komanda, kurā darbojas Artūrs Kristlībs, Aigars Loss un Ēriks Teniss, radīja Latvijā pirmo pārvietojamo stomatoloģijas kabinetu Ukrainas armijas vajadzībām.

Jau ziņots, ka rīdzinieki aicināti piedalīties ziedošanas akcijā, lai palīdzētu piepildīt Rīgas pašvaldības Ukrainas pilsētai Čerņihivai ziedotos pasažieru autobusus.

Rīdzinieki tiek aicināti sarūpēt pārtikas, saimniecības un higiēnas preces, kā arī barību mājdzīvniekiem, ar ko piepildītu desmit "Rīgas satiksmes" autobusus, kurus sūtīs uz Ukrainu.

Šoreiz īpaši tiek lūgtas preces bērniem un lietas izglītības procesa nodrošināšanai bumbu patvertnēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu