Izraēlas armija pārņēmusi savā kontrolē Gazas parlamentu (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mahmoud Abo Salamah/AP

Izraēlas armija pārņēmusi savā kontrolē Gazas parlamentu un citas iestādes, ko kontrolēja palestīniešu teroristiskais grupējums "Hamās", otrdien, 14. novembrī, paziņojusi armija.

Armijas vienības "ieņēma "Hamās" parlamentu, valdības ēku, "Hamās" policijas galveno mītni un inženierzinātņu fakultāti, kas kalpoja kā ieroču ražošanas un izstrādes institūts," paziņoja Izraēlas armija.

Paziņojumā teikts, ka "teroristiskās organizācijas "Hamās" valdības iestādes" tika izmantotas militāriem mērķiem, tai skaitā "mācībām, gatavojoties uzbrukumam Izraēlai" 7.oktobrī. 

Kā ziņots, 7.oktobrī "Hamās" sarīkoja slaktiņu Izraēlā, noslepkavojot vairāk nekā 1200 cilvēku, no kuriem absolūtais vairākums bija civilpersonas. Vēl aptuveni 240 cilvēkus, tajā skaitā sievietes, bērnus un sirmgalvjus, teroristi sagrāba par ķīlniekiem un aizveda uz Gazas joslu.

Izraēla uz "Hamās" uzbrukumu reaģēja, uzsākot Gazas joslas masveida bombardēšanu, bet vēlāk izvērsa arī sauszemes operāciju, ieejot dziļi Gazas joslā un aplencot Gazas pilsētu.

Teroristu kontrolētās Gazas joslas varasiestādes apgalvo, ka Izraēlas bombardēšanā Gazas joslā esot nogalināti vismaz 11 000 cilvēku, taču šie skaitļi, domājams, ir pārspīlēti, ņemot vērā to dezinformāciju un, ko līdz šim izplatījis "Hamās".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu