Latvijas Ārpolitikas institūta direktors: Nekas neliecina, ka ar Gazas parlamenta ieņemšanu un varas pārņemšanu pietiks (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kā notiekošais Tuvajos Austrumos atbalsojas Eiropā, un kāds būs turpmākais atbalsts Ukrainai, LTV raidījumā “Šodienas jautājums” otrdienas vakarā diskutēja LU profesori, Latvijas Transatlantiskās organizācijas priekšsēdētāja Žanete Ozoliņa un Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Kārlis Bukovskis.

Komentējot aktuālos situāciju, ka krievu viltvāržiem – “izjokotājiem” bija izdevies pierunāt uz sarunu tā brīža Latvijas premjerministru Krišjāni Kariņu, Bukovskis norādīja, ka Kariņš nav ne pirmais premjers, ne pirmais ārlietu ministrs, kas ir nonācis šādā situācijā. “Jautājums, protams, ir par to, kā strādā birojs un padomnieki, ka šādas situācijas var notikt,” sprieda Bukovskis.

Savukārt Ozoliņa komentēja Polijas jauno valdību, norādot, ka nevajadzētu gaidīt drastiskus un krasus pavērsienus jau pašā sākumā. “Apzinoties to, ka ideoloģiski jaunā valdība būs citādāka nekā iepriekšējā, es domāju, ka būs tāda "soli pa solim" politika, vērtējot arī sabiedrības reakciju,” teica Ozoliņa.

Attiecībā uz notiekošo Tuvajos Austrumos, Bukovskis pauda: “Runa par to, ka "Hamās" izmanto slimnīcas kā vietas, zem kurām organizēt savas militārās darbības, tas bija stāsts jau pirms šī te visa. [..] Es domāju, ka "Hamās" apzinās, ka Izraēla ir pārāk spēcīgs pretinieks, tāpēc viņi izmanto visu, ko vien var.”

Ozoliņa teica, ka Izraēlas un ”Hamās” samudžinātajā un sarežģītajā situācijā ir ļoti grūti rast vienkāršus un ātrus risinājumus. “Šeit nevarēs tikt galā tikai un vienīgi ANO, te būs vajadzīga arī lielvalstu, nevalstisko organizāciju iesaistīšanās, kā arī starptautiskās sabiedrības spiediens,” uzskata Ozoliņa.

Bukovskis neuzskata, ka ar Gazas parlamenta ieņemšanu un varas pārņemšanu pietiks, jo parlaments šobrīd ir tikai ēka, kas ir ieņemta.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu