Noskaties Slaidiņš: Karu Ukrainā var izbeigt, salaužot Krievijas politisko gribu (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Slaidiņš
Jānis Slaidiņš Foto: Ekrānuzņēmums no video

Karš Ukrainā beigsies tad, kad tiks salauzta Krievijas politiskā griba karot, bet, kamēr tas nebūs noticis, karš turpināsies, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja Zemessardzes štāba virsnieks, majors Jānis Slaidiņš.

Savukārt bijušais Nacionālo bruņoto spēku virsnieks Juris Dalbiņš, runājot par iespējamām Krievijas un Ukrainas miera sarunām, sacīja, ka ne Krievija, ne Ukraina pie sarunu galda nesēdīsies.

Viņa ieskatā, ja vadība, prezidents sēstos pie sarunu galda, ukraiņi viņus "iekristītu" nodevēju kārtā. Ukraiņiem tas nav pieņemams, jo tādā gadījumā tas būtu Ukrainas zaudējums un Krievijas uzvara.

Pēc Dalbiņa paustā, arī Krievija nevar sēsties pie galda, jo tās vadībai tad "nebūs, ar ko barot" savu nāciju. Ja Ukrainas bieds būs zudis, tad vajadzēs "celt galdā" Rietumus, lai turētu paklausībā iedzīvotājus un turpinātu kara ekonomiku.

Jau vēstīts, ka Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz trešdienas rītam sasnieguši 314 290 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 820 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 5377 tankus, 10 104 bruņutransportierus, 7647 lielgabalus, 884 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 582 zenītartilērijas iekārtas, 323 lidmašīnas, 324 helikopterus, 5675 bezpilota lidaparātus, 1562 spārnotās raķetes, 22 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 10 020 automobiļus un autocisternas, kā arī 1083 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu