Stambulas konvencijas atbalstītāju skaits sabiedrībā par 5,4% pārsniedz tās noliedzēju skaitu (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Eiropas Padomes konvencijas “Par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu” jeb tā dēvētās Stambulas konvencijas ratificēšanu Latvijā pilnībā atbalsta 22% un drīzāk atbalsta 19,7%, savukārt nemaz neatbalsta 22,5% iedzīvotāju, bet drīzāk neatbalsta 13,8%, par to liecina sabiedriskās domas aptauja, kuru pēc raidījuma “Kas notiek Latvijas?” iniciatīvas veica tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS.

Līdz ar to kopumā Stambulas konvencijas ratificēšanu atbalsta 41,7%, savukārt neatbalsta 36,8%, bet vēl 22% aptaujāto bijis grūti pateikt, vai viņi to atbalsta vai tomēr ne.

Konvencijas atbalstītāju īpatsvars ir lielāks gados jaunu respondentu vidū, proti, vecuma grupā no 18 līdz 24 gadiem tās ratificēšanu Latvijā atbalsta 74% aptaujāto, vecuma grupā no 25 līdz 34 gadiem konvencijas ratificēšanu atbalsta 58% aptaujāto. Savukārt vecuma grupā no 55 līdz 64 gadiem atbalstu Stambulas konvencijas ratificēšanai pauduši vien 25% respondentu.

Aptauja notika laika posmā no 10. līdz 13. novembrim, proti, jau pēc tam, kad Ministru kabinets bija akceptējis likumprojektu par konvencijas ratificēšanu.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu