Palestīniešu atbalstītāju demonstrācija Vašingtonā izvēršas sadursmēs ar policiju

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: PA/Scanpix

Vašingtonā trešdienas vakarā izcēlās sadursmes starp palestīniešu atbalstītāju demonstrāciju un policiju pie Demokrātu partijas nacionālā štāba, un to dēļ tika slēgti netālu esošie ASV Kongresa biroji.

"Mūsu virsnieki strādā, lai savaldītu apmēram 150 cilvēkus, kas nelikumīgi un vardarbīgi protestē," sociālā tīkla platformā "X" paziņoja ASV Kapitolija policija.

Policisti vairākus demonstrantus aizturēja.

Kongresmeņus, kas tobrīd atradās Demokrātu nacionālās komitejas (DNC) birojos, policija eskortēja no ēkas, lai nogādātu drošībā.

Protestētāji aicināja uz pamieru un Izraēlas militārās aktivitātes izbeigšanu Gazas joslā.

"Mani tikko evakuēja no #DNC pēc tam, kad proteroristiski pretizraēliski protestētāji kļuva vardarbīgi, lietojot piparu aerosolu pret policistiem un mēģinot ielauzties ēkā," platformā "X" paziņoja demokrātu kongresmenis no Kalifornijas Breds Šermans.

Demokrātu kongresmenis no Ilinoisas Šons Kastens platformā "X" paziņoja, ka "protestētāji bloķēja visas ieejas ēkā, kurā atradās daudzi Kongresa locekļi", un ka arī viņu "izglāba bruņoti policisti".

Sociālajos medijos ievietotās fotogrāfijās bija redzami protestētāji melnos T-kreklos ar baltu uzrakstu "Cease Fire Now" ("Pārtraukt uguni tagad"), kas cīnījās pret policistiem, kuri mēģināja viņus padzīt no ēkas ieejas.

Drošības dienestu aģenti aicināja kongresmeņus un viņu personālu, kas atradās ēkās pie ASV Kapitolija tuvu DNC ēkai, neiziet no tām.

Vardarbīgā demonstrācija notika dienu pēc tam, kad daudzi tūkstoši cilvēku Vašingtonā piedalījās Izraēlas atbalsta demonstrācijā Nacionālajā alejā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu