Noskaties Kāpēc Latvijā ir tik daudz dzērājšoferu? (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Zebras" sižeta

Raidījums "Zebra" skaidro, kāpēc Latvijā ir tik daudz dzērājšoferu un kāpēc cilvēki nonāk situācijās, kad sēžas pie stūres dzērumā.

Raidījuma vadītājs Pauls Timrots norāda, ka alkohola lietošana ir milzīgs posts un realitātē tas ir traki. Tādu cilvēku, kas brauc ar promilēm, ir ļoti daudz.

Esot reibuma stāvoklī, cilvēks ir nekritisks. Brīdī, kad viņš sāka dzert pirmo glāzi, viņš, iespējams, neplānoja kaut kur braukt. Bet, izdzerot noteiktu alkohola daudzumu, paškritikas līmenis mazinās un cilvēks spēj pieņemt impulsīvus, nekritiskus lēmumus atkarībā no tā brīža emocionālā fona.

Ārste stāsta, ka sods – apcietinājums vai dzēruma izgulēšana slimnīcas gultā – ļauj vadītājam atskurbt un atgriezties pie kritiskās domāšanas.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters stāsta, ka Krimināllikums attiecībā uz dzērājšoferiem ilgi nebija caurskatīts, bet pērn 25. novembrī ir stājušies spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas nosaka kriminālatbildību dzērājšoferiem, kurus pieķer, vadot transportlīdzekli reibumā no 0,5 promilēm, kā arī dzērājšoferim var atņemt automašīnu.

Plašāk raidījuma "Zebra" sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu