Klimata un enerģētikas ministrijas mācību programmai par klimata pārmaiņām pieteikušies 174 speciālisti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vēja turbīnas. Ilustratīvs attēls.
Vēja turbīnas. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) izstrādātajam e-mācību kursam "Klimata pārmaiņu mazināšana un pielāgošanās tām" pieteikušies 174 speciālisti no vairākām Latvijas pašvaldībām un plānošanas reģioniem, informēja KEM.

Tostarp e-mācību kursa noslēguma pārbaudījumu veiksmīgi nokārtojuši un sertifikātus ieguvuši 59 dalībnieki.

Ministrijā skaidro, ka kurss ir pieejams pašvaldību un plānošanas reģionu speciālistiem Valsts administrācijas skolas Mācību pārvaldības sistēmā.

KEM norāda, ka no kopējā reģistrēto e-mācību dalībnieku skaita, visaktīvāk kursa apguvē par klimata pārmaiņu jautājumiem ir iesaistījušās sešas pašvaldības un četri plānošanas reģioni. Tostarp 14 dalībnieki ir no Valmieras novada pašvaldības, 10 dalībnieki no Preiļu novada pašvaldības, astoņi dalībnieki no Rēzeknes pašvaldības, astoņi dalībnieki no Talsu novada pašvaldības, septiņi dalībnieki no Saldus novada pašvaldība un septiņi dalībnieki no Rīgas pilsētas pašvaldības.

Savukārt no Kurzemes plānošanas reģiona kursam pieteikušies seši dalībnieki, no Vidzemes plānošanas reģiona - četri dalībnieki, Latgales plānošanas reģiona - četri dalībnieki, bet no Zemgales plānošanas reģions - četri dalībnieki.

KEM norāda, ka šogad visas ieplānotās e-mācību grupas jau ir nokomplektētas, bet aicina pašvaldības un plānošanas reģionus decembrī turpināt sekot informācijai par nākošo mācību grupu organizēšanu.

Nākamās e-mācību grupas būs pieejamas 2024.gada janvāra sākumā.

E-mācību kursa mērķis ir paplašināt pašvaldību un plānošanas reģionu speciālistu teorētiskās zināšanas par klimatu un klimata pārmaiņām, par klimata politiku un tās ieviešanas instrumentiem, kā arī paaugstināt šo speciālistu kapacitāti klimata politikas integrēšanai vietējā un reģionālā līmeņa teritorijas attīstības plānošanā.

Kurss izstrādāts Norvēģijas grantu projekta "Klimata pārmaiņu politikas integrācija nozaru un reģionālajā politikā" ietvaros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu