Urīna nesaturēšana: Kāda nozīme ir aprūpes līdzekļiem un kādus izvēlēties?

Piedāvā Apotheka
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Urīna nesaturēšana ir delikāta tēma, kas būtiski ietekmē ne vien cilvēka dzīves kvalitāti, bet arī ikdienas tēriņus – lai nodrošinātu maksimālu komfortu, pacientam pastāvīgi nepieciešami dažādi palīglīdzekļi, tostarp autiņbikses, medikamenti un ādas kopšanas līdzekļi. Izvēloties neatbilstošus palīglīdzekļus, izdevumi būs lielāki, turklāt tādējādi iespējamas arī citas veselības problēmas, piemēram, ādas bojājumi vai urīnceļu infekcijas. Kādi palīglīdzekļi nepieciešami cilvēkiem, kuri cieš no urīna nesaturēšanas, un kāpēc ir būtiski pievērst uzmanību to kvalitātei, stāsta aptieku tīkla Apotheka sertificētā farmaceite Ilona Sinkeviča.

„Urīna nesaturēšana jeb inkontinence ir gana izplatīta problēma, kas var skart ne vien vecāka gadagājuma cilvēkus, bet arī ļaudis spēka gados. Par urīna nesaturēšanu dēvē jebkāda veida un daudzuma spontānu urīna noplūdi, tai var būt dažādas smaguma pakāpes un atšķirīgi cēloņi. Inkontinence biežāk novērojama senioriem, tomēr tās attīstību var veicināt arī liekas svars, cukura diabēts, urīnceļu saslimšanas, sievietēm grūtniecība un dzemdības, kā arī citi faktori. Cilvēkiem, kuri cieš no urīna nesaturēšanas, nepieciešams kā fizisks, tā psiholoģisks komforts. Ir būtiski, lai apģērbs un gultasveļa ir sausa, bet āda un urīnceļi – veseli. Pacientiem ir svarīgi turpināt aktīvu dzīvesveidu un bez raizēm doties ārpus mājas. Tāpat bažas mēdz sagādāt urīnam raksturīgais aromāts – neviens nevēlas, lai to sajūt apkārtējie. Lai to varētu nodrošināt, izvēlētajiem higiēnas izstrādājumiem jābūt kvalitatīviem, ērtiem, nemanāmiem, ādai saudzīgiem un tādiem, kas neierobežo kustības. Ja palīglīdzekļi nebūs atbilstoši, pieaugs ne vien psiholoģiskais diskomforts, bet arī dažādu saslimšanu risks un ikdienas tēriņi,” norāda farmaceite.

Kādi palīglīdzekļi nepieciešami cilvēkam, kurš cieš no urīna nesaturēšanas?

Lai gan ierasts uzskatīt, ka urīna nesaturēšanas gadījumā galvenais palīglīdzeklis ir autiņbikses, tas vēl nebūt nav viss – pilnvērtīgai aprūpei nepieciešama virkne dažādu papildu resursu:

  • ādas mitrināšanas, mazgāšanas un aizsardzības līdzekļi;
  • ārsta nozīmētie medikamenti un izgulējumu ārstēšanas līdzekļi, piemēram, plāksteri un izsmidzināmie spreji;
  • papildu aizsardzības izstrādājumi, piemēram, gultas aizsargpalagi;
  • ikdienas izdevumi, ko veido biežāka atkritumu izvešana un veļas mazgāšana, žāvēšana un gludināšana (veļas mazgāšanas līdzekļi, ūdens, elektrība);
  • aprūpes procesiem veltītie cilvēkresursi un laiks.

Lai optimizētu ikdienas aprūpes tēriņus, no svara ir pareizu un atbilstošu uzsūcošo izstrādājumu izvēle. Ja tie nebūs gana kvalitatīvi, pieaugs ne vien ikdienas izdevumu apjoms, bet arī dažādu veselības problēmu risks un aprūpei nepieciešamais laiks.

Kāpēc ir svarīgi izvēlēties kvalitatīvus aizsardzības līdzekļus?

„Ja pacients ar urīna nesaturēšanu lieto neatbilstošus un nekvalitatīvus uzsūcošos izstrādājumus, visbiežāk iespējams novērot dažādus ādas bojājumus, piemēram, urīna nesaturēšanas izraisītu dermatītu, apsārtumus, nobrāzumus, plaisas, spiediena čūlas jeb izgulējumus, kā arī urīnceļu infekcijas. Šādu problēmu ārstēšanai nepieciešami papildu ieguldījumi – ne tikai vizītes pie ārsta, bet arī medikamenti, izgulējumu ārstēšanas līdzekļi un citi resursi. Tāpat būtiski pieaug atkritumu daudzums, ko veido izlietotās autiņbikses, palagi un medikamentu iepakojumi, ir biežāka nepieciešamība mazgāt veļu un apģērbu. Šajā gadījumā arī palielinās aprūpei atvēlētais laiks, turklāt, ja cilvēks nespēj sevi aprūpēt pats, pieaug aprūpētāja slodze, kas var kaitēt viņa psiholoģiskajai labsajūtai un muguras veselībai,” norāda farmaceite.

Dodot priekšroku kvalitatīviem aizsardzības līdzekļiem, samazinās ādas kairinājuma un izgulējumu risks, sarūk atkritumu apjoms un veļas mazgāšanas biežums, turklāt aprūpes procesā tiek patērēts mazāk laika un cilvēkresursu. Izvēlies kvalitatīvus uzsūcošos izstrādājumus, kas sevi apliecinājuši praksē, piemēram, zīmola TENA produktus, kas ļaus parūpēties par kvalitatīvu aprūpi urīna nesaturēšanas gadījumā. TENA piedāvā plašu higiēnas preču sortimentu, nodrošinot ikkatram vispiemērotāko risinājumu. TENA uzsūcošās paketes sniedz drošību urīna noplūžu gadījumā, cieši pieguļ ķermenim, vienlaikus palīdzot saglabāt ādas dabisko veselību, savukārt TENA jostiņbikses ļaus parūpēties kā par aprūpējamo, tā atvieglos ikdienu aprūpētājam. Tāpat TENA produktu klāstā atradīsi ieliktnīšus, paladziņus, produktus ādas kopšanai, biksītes un citas preces, kas nepieciešamas augstvērtīgai aprūpei urīna nesaturēšanas gadījumā. Atbilstoša izstrādājuma izvēle – tas ir kvalitatīvas un personalizētas aprūpes priekšnosacījums!

Foto: Publicitātes foto
CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu