Mediķu arodbiedrība izsaka nosodījumu par pacienta tuvinieku uzbrukumu ārstei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) nosoda pacienta tuvinieku uzbrukumu ārstei Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS), informēja LVSADA biroja administratore Vita Pluša.

LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris uzsvēris, ka atbilstoši Pasaules Veselības organizācijas, Starptautiskās Darba organizācijas un starptautisko arodbiedrību organizāciju pamatnostādnēm jebkāda veida vardarbība pret veselības aprūpes darbiniekiem ir absolūti nepieņemama.

Keris pret šādiem gadījumiem prasa ievērot "nulles toleranci".

Jau ziņots, ka kāda pacienta tuviniece, nepiekrītot ārstu konsīlija lēmumam par pacienta smadzeņu nāvi, nodarījusi miesas bojājumus Austrumu slimnīcas intensīvās terapijas ārstei, kura pati ievietota slimnīcā.

Austrumu slimnīcas pārstāve Ilga Namniece aģentūru LETA informēja, ka pacients ārstniecības iestādē tika nogādāts jau pēc ilgstošiem reanimācijas pasākumiem. Viņam tika turpināti ārstniecības pasākumi un pēc tam veikti visi normatīvajā regulējumā noteiktie diagnostiskie izmeklējumi un ārstu konsīliji, tai skaitā smadzeņu nāves protokola uzsākšanai.

Izrādot agresīvu nepiekrišanu šim ārstu konsīlija lēmumam, pacienta tuvinieces dažādos veidos traucējušas intensīvās terapijas klīnikas darbu, bet galarezultātā viena no viņām uzbrukusi ārstei. Mediķei nodarīti miesas bojājumus un noteikta darba nespēja, bet naktī uz pirmdienu ārstei kļuvis sliktāk un viņa nogādāta slimnīcā.

Gadījumi, kad pacienti izrāda agresiju pret slimnīcas ārstniecības un aprūpes personālu vai citiem darbiniekiem, nav retums, bet miesas bojājumu nodarīšana ārstam, kas veic savus darba pienākumus, uzskatāma par ārkārtēju situāciju, atzīst Namniece. Uz slimnīcu izsaukti arī Valsts policijas darbinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu