Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs paziņojis, ka pēc valsts svētkiem iesniegs Saeimā likumdošanas iniciatīvu par nepieciešamību noteikt prasību saņemt pielaidi valsts noslēpumam pašvaldību vadītājiem, viņu vietniekiem un izpilddirektoriem. Iniciatīva šķiet tik pašsaprotama, ka nav skaidrs vienīgi tas, kāpēc šāda prasība nav bijusi jau daudz senāk.

Prezidents norādīja, ka pēc krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā kļuva skaidrs, ka civilie kritiskās infrastruktūras objekti bija un ir starp primārajiem uzbrukumu mērķiem. Tāpat krievija bija ilgstoši vākusi izlūkdatus par administratīvo teritoriju pārvaldību un civilajā aizsardzībā iesaistītajiem subjektiem.

Līdzīgi arī mūsu valsts civilā kritiskā infrastruktūra, civilmilitārā sadarbība un civilajā aizsardzībā iesaistītie subjekti ir starp krievijas specdienestu mērķiem, par ko ilgstoši tiek vākta informācija.

“Mūsdienu ģeopolitiskajos apstākļos, kad Krievija turpina pilna mēroga militāru ofensīvu pret Ukrainu, nav iedomājama situācija, ka pašvaldību vadība varētu neatbilst likumā noteiktajām prasībām saņemt piekļuvi valsts noslēpuma objektiem un būt spējīgiem darboties ar aizsargājamu informāciju.

Visbeidzot nav pamatotas bažas, ka valsts noslēpuma pielaides piešķiršana ir subjektīvs process, atteikuma iemesli tiek izskaidroti pašai personai, valsts drošības iestāžu lēmumus var pārsūdzēt ģenerālprokuroram un tiesā, kas nodrošina nepieciešamo objektivitāti un līdzsvaru šajā jautājumā,” tā Rinkēvičs.

Viss pilnīgi skaidri un nepārprotami. Dzīvojot kaimiņos terorismu atbalstošai valstij, kuru vada plānprātīgs psihopāts, mēs vienkārši nevaram atļauties, ka Latvijā ir pašvaldības, kuras vada piektās kolonnas pārstāvji vai tiem pietuvinātas personas. Kā tas atsevišķās pilsētās ir šobrīd. Un tās pat nav jāsauc vārdos – visi lieliski saprot, par ko runāju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X