Skanstes revitalizācijas projekts sadārdzināsies par vēl par deviņiem miljoniem eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Skats uz Rīgu un Skanstes ielu.
Skats uz Rīgu un Skanstes ielu. Foto: Edijs Pālens/LETA

Skanstes revitalizācijas projekts sadārdzināsies par vēl 9,3 miljoniem eiro, šodien tika informēti Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti.

Līdz ar to no sākotnēji plānotajiem 10 miljoniem eiro projekta izmaksas pieaugs līdz nepilniem 21,5 miljoniem eiro.

Pašvaldībai, visticamāk, nāksies lemt par līdzekļu piešķiršanu šim projektam, lai nezaudētu līdz šim ieguldītās finanses, tai skaitā Eiropas Savienības līdzekļus. Turklāt, lai nepalaistu zudībā līdz šim paveikto, pašvaldībai tālredzīgāk būtu lemt par projekta pabeigšanu nākamā gada laikā.

Komitejas sēdē izskanēja, ka problēmas ar projekta īstenošanu bija jau no projektēšanas brīža un turpinājās arī būvniecības procesā.

Finanšu un administrācijas lietu komitejā arī izskanēja varbūtība vērsties tiesā, lai pašvaldība atgūtu papildus iztērēto naudu.

Šodien Finanšu un administrācijas lietu komiteja atbalstīja papildu finansējuma piešķiršanu projekta īstenošanai un nolēma virzīt šo jautājumu izskatīšanai domes sēdē.

Kā ziņots, pašvaldības līgums ar Centrālo finanšu līgumu aģentūru (CFLA) par Skanstes revitalizācijas pirmo kārtu tika noslēgts 2020.gada 16.janvārī. Savukārt 2020.gada 18.martā tika noslēgts līgums par projekta būvdarbu izpildi starp Pilsētas attīstības departamentu un personu apvienību "RR-Eko", kurā ietilpst SIA "Riga rent", SIA "Eko osta" un SIA "Baltijas būve".

Pagājušajā gadā tika konstatētas problēmas projekta īstenošanas gaitā. Tās bija saistītas ar neatbilstošu grunti.

Minētā projekta mērķis ir nodrošināt iepriekš degradētas teritorijas revitalizāciju un izveidot plaši pieejamu un daudzfunkcionālu publisko ārtelpu, kurā tiek integrēta Skanstes apkaimei un Rīgai vitāli svarīgā lietus ūdens savākšanas sistēma dīķu un kanālu veidā. Ap to tiek veidota mūsdienīga sabiedrībai brīvi pieejama daudzfunkcionālā zaļā zona, kas ikdienā Rīgas iedzīvotājiem un tās viesiem dos iespēju pasīvai un aktīvai atpūtai

Plānota arī vērienīga inženierkomunikāciju izbūve, lai ierīkotu ūdensvadu, sadzīves kanalizāciju, lietusūdens kanalizāciju un ielu apgaismojumu, kā arī ielu lietusūdens uzkrāšanas un novadīšanas sistēmu.

Teritorijas labiekārtojuma un apstādījumu koncepcija ir balstīta uz Skanstes lokālplānojumā izstrādātiem atklātās virsūdeņu novadīšanas sistēmas un vienotas publiskās ārtelpas labiekārtojuma principiāliem risinājumiem.

Skanstes revitalizācijas projekta 1. kārtas darbus sākotnēji bija plānots pabeigt līdz 2022.gada beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu