Rītupa tuvinieki atsaukuši iesniegumu par viņa pazušanu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Policija.
Policija. Foto: Lita Millere/LETA

Ņemot vērā, ka Arņa Rītupa tuvinieki ir atsaukuši iesniegumu par viņa bezvēsts prombūtni, jo ir pārliecinājušies, ka viņš nav pazudis, Valsts policija ir pārtraukusi viņa meklēšanu, TVNET informēja policijā. 

Arī policijas rīcībā esošā informācija neliecina, ka pret personu būtu vērsts noziedzīgs nodarījums.

Valsts policija izsaka pateicību masu mediju pārstāvjiem par informācijas izvietošanu.

Jau iepriekš ziņots, ka žurnāls "Rīgas laiks" no "YouTube" profila "Rīgas Laika MMāya" publicējis videoklipu, kurā kādā sakoptā lauku teritorijā attēlots maskēts vīrietis, kurš klipa nosaukumā nodēvēts par "Aldi Tīrupu".

Žurnāla "Rīgas Laiks" galvenais redaktors Uldis Tīrons iepriekš intervijā Latvijas Radio sacīja, ka līdzīgi Rītups pazudis arī agrāk. Tīrons noraidīja sociālajos tīklos izskanējušās runas, ka Rītupa pazušana būtu "Rīgas Laika" abonēšanas reklāmas kampaņa, taču neizslēdza iespēju, ka ar šādu performanci kolēģis cenšas pasargāt no slēgšanas "Muļķu māju", jo Valsts nekustamie īpašumi pieprasījuši māksliniekiem un filozofiem izvākties no telpām Elizabetes ielā 2.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo sodu likumu par informācijas izplatīšanu par nepatiesu notikumu vai nepatiesa notikuma inscenēšanu, kā dēļ ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, robežsardzes vai Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku Krasta apsardzes dienests atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam pienākumam tiek iesaistīts reaģēšanā uz šādu informāciju vai notikumu, piemēro naudas sodu fiziskajai personai no septiņām līdz četrdesmit divām naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai — no simt četrdesmit līdz tūkstoš četrsimt divdesmit naudas soda vienībām.

Viena naudas soda vienība ir pieci eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu