Ziņās regulāri parādās sižeti no dažādu ugunsdzēsēju iecirkņu telpām, un tajos ikreiz redzamas absolūti skumjas ainas. Nepietiek ar to, ka ugunsdzēsēju atalgojums ir principā cieņu pazemojošs, telpas, kādās viņiem ikdienā jāuzturas, ir vēl traģiskākas. Savu laiku ar uzviju pārdzīvojušas ēkas uz sabrukšanas robežas, kurās neviens neizvēlētos brīvprātīgi pavadīt laiku.

Naudas nav nekam. Daudzviet morāli novecojusi ir pat tehnika un ugunsdzēsēju automašīnas. Naudas nav nedz jaunai tehnikai, nedz jaunām telpām, nedz esošo telpu remontam, lai padarītu tās cik necik pieņemamas. Valstij vienkārši nav tam līdzekļu un viss. Bet kam līdzekļu netrūkst? Luksusa klases hibrīda apvidus auto iegādei Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vadītājiem.

Jā, tieši tā – pamatīgi nopakoti hibrīdu krosoveri ir tieši tas, kas VUGD ir visvairāk nepieciešams. Un nevis divi vai pieci, bet trīsdesmit.

Kad raidījuma “Kas notiek Latvijā?” veidotāji šo bija izpētījuši un publicēja rakstu, domāju, ka tūdaļ sāksies valsts mēroga skandāls, jo šis taču ir pilnīgs kosmoss. Bet – nekā. Kādi pāris sašutuma tvīti par nelietderīgu naudas izmešanu, bet principā teju vai klusums. Iespējams, visi vēl bija pārlieku saguruši pēc garā svētku trīsdienn... garajām svētku brīvdienām, tāpēc šo informāciju vienkārši palaida garām.

Tad nu, lūk, ugunsdzēsēji strādā ar vidējo mēnešalgu 1072 eiro pirms nodokļu nomaksas – ap 730 uz rokas. Pagājušajā gadā no dienesta VUGD atvaļinājās lielāks skaits darbinieku, nekā dienestu uzsāka. Vakanto vietu skaits dienestā pārsniedz 11 %, tāpēc darbinieki spiesti strādāt virsstundas. Bet ugunsdzēsēju trūkuma dēļ pērn tika īslaicīgi slēgti 18 mazāk noslogotie glābēju posteņi.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X