Koalīcija optimistiska par Stambulas konvencijas ratificēšanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidente Evika Siliņa
Ministru prezidente Evika Siliņa Foto: Ieva Leiniša / LETA

Neraugoties uz pāris deputātu atturēšanos sākotnējos balsojumos, koalīcija cerīgi raugās uz tālāko virzību Stambulas konvencijas ratificēšanas procesā, secināms no Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) paustā pirmdien, 27. novembrī, pēc koalīcijas sanāksmes noslēguma.

Iepriekš balsojumā par Stambulas konvencijas nodošanu izskatīšanai komisijās nepiedalījās deputāts Andrejs Ceļapīters, Augusts Brigmanis (ZZS) un, reaģējot uz šo abu deputātu rīcību, pēc tam arī Oļegs Burovs (GKR). Kopš šī balsojuma arī mainījies Ceļapītera "statuss", jo viņš izslēgts no "Jaunās vienotības" frakcijas un vairs nav koalīcijā.

Vaicāta par šo situāciju, Siliņa sacīja, ka koalīcijai balsis ir "gana labā skaitā" un valdību veidojošās partijas ir "pārliecības pilnas" attiecībā uz turpmākajiem balsojumiem Stambulas konvencijas ratificēšanas procesā.

Reizē Ministru prezidente arī pastāstīja, ka, ņemot vērā, ka Saeimā ir izplatījies Covid-19, koalīcijas frakciju vadītāji vērtē, vai visi deputāti varēs būt klāt šonedēļ gaidāmajā Saeimas sēdē. Siliņa cer, ka tas neradīs problēmas tālākai virzībai uz Stambulas konvencijas ratificēšanu.

Kā ziņots, Saeimas Juridiskā komisija pagājušajā nedēļā konceptuāli pirmajā lasījumā atbalstīja likumprojektu, kas paredz Latvijā ar atrunu ratificēt tā dēvēto Stambulas konvenciju jeb Eiropas Padomes konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu