Pēc pamiera beigām "Hamās" ir jāiznīcina, uzstāj Netanjahu (5)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu. Foto: Reuters/ScanPix

Izraēla pēc pašreizējās pamiera vienošanās beigām turpinās savu militāro kampaņu Gazas joslā, lai iznīcinātu kaujinieku grupējumu "Hamās", paziņoja Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien publicētā intervijā Vācijas telekanālam "Welt TV".

Premjers nekomentēja, uz cik ilgu laiku var tikt pagarināts pašreizējais pamiers, kas sākās piektdien.

"Mēs vienojāmies, ka vispirms jāatbrīvo sievietes un bērni, kā arī ķīlnieki ārzemnieki," Netanjahu sacīja šajā intervijā.

"Pēc tam, kad tas būs noticis, mēs turpināsim cīņu," viņš piebilda.

Palestīniešu ekstrēmistu organizācija "Hamās", kas 2007.gadā ar spēku pārņēma varu Gazas joslā, ir izdarījusi visļaunākās slepkavības, sacīja Netanjahu, atgādinot par "Hamās" un citu kaujinieku grupējumu 7.oktobra uzbrukumiem Izraēlai no Gazas joslas, kuros nogalināti ap 1200 cilvēku.

"Mums nav pilnīgi nekādas izvēles, kā vien iznīcināt "Hamās"," ņemot vērā 7.oktobra slaktiņu, sacīja Netanjahu.

Viņš arī sacīja, ka Izraēla turpinās darīt visu, kas ir tās spēkos, lai iespējami vairāk saudzētu civiliedzīvotājus Gazas joslā.

Saskaņā ar Gazas joslā valdošo "Hamās" teroristu datiem, Izraēlas veiktajā Gazas joslas bombardēšanā ir nogalināti gandrīz 15 000 cilvēku un ievainoti apmēram 36 000, bet vēl 7000 tiek uzskatīti par pazudušiem bez vēsts.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu