Traģiskā velosipēdista notriekšana Pededzē – vainīgais šoferis centies līķi paslēpt

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Šī gada 13. oktobrī ap plkst. 13.40 notika ceļu satiksmes negadījums (CSNg), kur automašīnas vadītājs uzbrauca velosipēdistam, kurš no gūtajām traumām gāja bojā. Pēc negadījuma vadītājs atstāja negadījuma vietu.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Ziemeļvidzemes iecirknis nekavējoties sāka izmeklēšanu, un tajā noskaidrots, ka ceļu satiksmes negadījuma pēdas un bojā gājušā velosipēda līķis tika slēpts. Transportlīdzekļa vadītājs ir noskaidrots un aizturēts. Šobrīd kriminālprocesā aizdomās turētās personas statuss piemērots divām personām.

Lai nodrošinātu pirmstiesas izmeklēšanu, neapdraudētu kriminālprocesa mērķa sasniegšanu un pierādāmo apstākļu netraucētu noskaidrošanu,  sāktajā kriminālprocesā transportlīdzekļa vadītājam, 1992. gadā dzimušajam vīrietim, šī gada 24. novembrī tika piemērots ar brīvības atņemšanu saistīts drošības līdzeklis – apcietinājums.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 262. panta ceturtās daļas (par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi) un 313. panta otrās daļas (par noziedznieka, kā arī nozieguma izdarīšanas rīku un līdzekļu, nozieguma pēdu iepriekš neapsolītu slēpšanu, ja slēpjamais noziegums ir sevišķi smags).

Izmeklējamajā noziegumā otrai iesaistītajai 1966. gadā dzimušai personai, kas atzīta par aizdomās turēto noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 313.panta otrajā daļā, proti, par noziedznieka, kā arī nozieguma izdarīšanas rīku un līdzekļu, nozieguma pēdu iepriekš neapsolītu slēpšanu, ja slēpjamais noziegums ir sevišķi smags, piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, ir nozīmētas ekspertīzes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu