Krievijas diktators Vladimirs Putins tic, ka var atgūt "vēsturiskās krievu zemes" un atjaunot impēriju, izjaucot globālo līdzsvaru, kas nozīmē, ka vairākām valstīm – tai skaitā Latvijai – ir jāgatavojas iespējamajai Krievijas agresijai, brīdinājis Ukrainas Aizsardzības ministrijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs Oleksandrs Litviņenko.

Līdzīgas ziņas no Ukrainas puses izskanējušas jau iepriekš. Ukrainas prezidents Voldimirs Zelenskis oktobrī paziņoja, ka Krievija apsverot iespēju iesaldēt karu pret Ukrainu, lai atjaunotu iznīcināto militāro potenciālu un tuvāko piecu gadu laikā sāktu karu pret Baltijas valstīm.

"Es kā vienmēr būšu ar jums atklāts. Krievija pašlaik apsver dažādus scenārijus turpmākajiem gadiem. Viens no tiem ir īpaši bīstams. Ja šajā agresijā pret Ukrainu būs kāda pauze - jebkāda situācijas iesaldēšana -, iestāsies jauns kritisks brīdis," viņš teica.

Ja šīs pauzes laikā Krievijai izdotos no jauna sakoncentrēt spēkus, tas būtu bīstami Baltijai. "Bez Ukrainas tās noteikti ir Baltijas valstis un noteikti tās valstis, kurās ir Krievijas [militārie] kontingenti. Tā ir precīza informācija no mūsu izlūkdienesta," viņš norādīja.

Ukrainas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs Litviņenko pagājušonedēļ publicēja rakstu, kurā šo ideju ieskicēja sīkāk.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X