Vai Velsas princesi un Lielbritānijas karali apvaino rasismā? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/SIPA/Scanpix

Populārajā britu televīzijas šovā "Piers Morgan Uncensored" tā vadītājs publiski nosaucis divus britu karaliskās ģimenes locekļus, kuri, iespējams, rasistiski izteikušies par Saseksas hercogienes un prinča Harija dēla Ārčija ādas krāsu.

Informācijas avots esot Omida Skobija jaunā biogrāfija "Beidzamā spēle: karaliskās ģimenes un monarhijas cīņa par izdzīvošanu", raksta Page Six.

Pēc TV šova vadītāja Pīrsa Morgana teiktā, tie ir karalis Čārlzs III un prinča Viljama sieva, Velsas princese Ketrīna.

Šo informāciju viņš arī vēlāk publicējis sociālajos tīklos, kur viņam seko 8,7 miljoni. 

Grāmatas autors Omids Skobijs apgalvo, ka 42 gadus vecā Mārkla rakstījusi privātas vēstules Čārlzam, savam vīratēvam, kurās nosaukusi divus karaliskās ģimenes pārstāvjus, kuri aprunājuši viņas un Harija tobrīd vēl nedzimušā dēla ādas krāsu.

Grāmatas pēdējā izdevumā, kas aptver Lielbritānijas monarhijas stāvokli pēc karalienes Elizabetes II nāves 2022. gada septembrī, Skobijs nenosauc ģimenes locekļus, kuri esot apsprieduši Ārčija ādas toni, bet holandiešu izdotajā izdevumā šis teikums ir palicis. 

58 gadus vecais Morgans saviem skatītājiem paskaidroja: lai gan viņš "netic, ka karaliskā ģimene jebkad būtu izteikusi rasistiskus komentārus", viņš uzskata, ka visiem ir tiesības uzzināt informāciju, ko pauž grāmata, kas izdota nīderlandiešu valodā. 

"Atklāti sakot, ja nīderlandieši, kas ierodas grāmatnīcā, var to paņemt un redzēt šos vārdus, tad arī jums, šeit esošajiem britiem, kuri maksā nodokļus par Lielbritānijas karalisko ģimeni, arī ir tiesības to zināt," pauž Morgans. 

Karaliskās ģimenes notikumu komentētāja Andžela Levina MailOnline sacīja: "Manuprāt, tā ir nepareiza rīcība, jo tas savā ziņā palīdz Harijam un Meganai." Viņa sacīja, ka Bakingemas pils būs “šokā” par Morgana komentāriem: "Tas ir vienkārši tik nevajadzīgi, spītīgi un nejauki. Manuprāt, ir ļoti nepareizi no viņa puses nosaukt šos vārdus."

Kolēģis, karaliskais komentētājs Ričards Ficviljamss piekrita, ka Morganam "nevajadzēja  nosaukt vārdus", un sacīja, ka "apstākļi ir ārkārtīgi nopietni".

Viņš MailOnline teica: "Pēkšņi piesaistīt tautas uzmanību šādā veidā, manuprāt, ir absolūti apkaunojoši, un tas tikai parāda, ka dažas personas darītu visu, lai iegūtu publicitāti."

Apsūdzības par rasistiskām piezīmēm par Ārčija ādas krāsu pirmo reizi tika atklātas Meganas intervijā pie Opras Vinfrijas 2021. gada martā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu