Pret Navaļniju ierosināta jauna krimināllieta (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Navaļnijs
Aleksejs Navaļnijs Foto: REUTERS/SCANPIX

Pret ieslodzīto Krievijas opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju ierosināta jauna krimināllieta, teikts Navaļnija “Telegram” kanālā.

Navaļnijs esot saņēmis vēstuli no Izmeklēšanas komitejas, kurā teikts, ka pret viņu ierosināta krimināllieta par vandalismu.

Pagaidām gan nav skaidrs, kādā tieši nodarījumā Navaļnijs tiek apsūdzēts.

Saskaņā ar attiecīgu krimināllikuma pantu Navaļnijam var tikt piespriesta brīvības ierobežošana vai cietumsods līdz pat trīs gadiem, vai arī piespiedu darbs.

Navaļnijs ieslodzījumā atrodas kopš 2021.gada sākuma. Jaunas krimināllietas pret viņu ierosinātas arī laikā, kad viņš jau bija cietumā.

2022.gada augustā Navaļnijam lietā par “ekstrēmismu” tika piespriests 19 gadu cietumsods.

Navaļnijs tika aizturēts 2021.gada janvārī, atgriežoties no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc Krievijas Federālā drošības dienesta aģentu organizētā noindēšanas mēģinājuma.

Tā paša gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā. Nākamā gada martā viņam piesprieda vēl deviņus gadus ieslodzījumā par "krāpšanu" un "necieņu pret tiesu".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu