Kas ir sejas serumi un kādam nolūkam tie ir paredzēti?

Piedāvā Apotheka
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pēdējo gadu laikā sejas serumi ir kļuvuši par vienu no iecienītākajiem un efektīvākajiem sejas kopšanas līdzekļiem. Pareizi izvēlēts serums nodrošina precīzu, spēcīgu un ātru iedarbību, ļaujot efektīvi risināt konkrētas ādas problēmas un būtiski uzlabot tās stāvokli. Kāpēc ir vērts iegādāties sejas serumu un kā izvēlēties sev piemērotāko, stāsta aptieku tīkla Apotheka sertificētā farmaceite Amanda Ozoliņa.

Sejas serums pēc savas uzbūves ir vieglas tekstūras ādas kopšanas līdzeklis, kas salīdzinājumā ar citiem sejas kopšanas produktiem satur lielāku aktīvo sastāvdaļu koncentrāciju (piemēram, hialuronskābi, glikolskābi vai C vitamīnu), un tāpēc sniedz ātrāku rezultātu. Atkarībā no aktīvās sastāvdaļas serums risina kādu no ādas problēmām, piemēram, izteiktu atūdeņošanos, pigmentāciju, apsārtumu, pinnes, nogurumu vai ādas novecošanos.

„Lai gan serumi ļoti efektīvi risina šīs dažādās ādas problēmas, ir svarīgi saprast, ka vieni paši tie nav brīnumlīdzekļi un neaizstāj tradicionālos sejas krēmus, bet gan tikai papildina tos, piedāvājot papildu ādas kopšanas priekšrocības. Serumam ir viegla konsistence, ātra iedarbība un koncentrētas aktīvās vielas, taču tie nesatur biezinātājus, emulgatorus vai ādu mīkstinošas vielas. Serumi darbojas ādas dziļākajos slāņos, nevis tās virspusē. Tie neveido aizsargājošu barjeru uz ādas un nesatur SPF, tāpēc ir svarīgi tos papildināt ar sejas krēmu, kas veido ādas aizsargbarjeru, nodrošina nepieciešamo aizsardzību pret saules starojumu un vides kaitīgajiem faktoriem. Vislabāk ir lietot gan serumu, gan sejas krēmu. Pirmais tiek uzklāts serums, kas nogādā aktīvās sastāvdaļas ādas dziļumā, savukārt krēms ir sejas kopšanas rituāla otrais solis, kas nofiksē šīs sastāvdaļas, tādējādi pastiprinot to darbību un mitruma noturību ādā. Seruma un krēma kombinācija sniegs maksimālu rezultātu,” stāsta Apotheka sertificētā farmaceite Amanda Ozoliņa.

Galvenie faktori, kas jāņem vērā, izvēloties serumu

Pareiza ādas kopšana sākas ar ādas individuālo vajadzību apzināšanu. Kad un kāds serums ir vajadzīgs sejas ādai, ir atkarīgs no tās tipa un stāvokļa. Individuālas ādas vajadzības var būt ļoti atšķirīgas, un tas, kas ir piemērots vienam, ne vienmēr būs piemērots citam. Ja āda ir sausa un bieži uzturies iekštelpās, tad vajadzīgs īpaši mitrinošs serums. Ja āda zaudējusi elastību, tad jāizvēlas sejas serumi, kas sniedz nostiprinošu liftinga efektu. Pretnovecošanās serumi efektīvi cīnīsies ar novecošanās pazīmēm un palīdzēs saglabāt jauneklīgu izskatu.

„Jāpiemin, ka nav tāda obligātā vecuma, no kura būtu jāsāk lietot serumi. Tas atkarīgs no ādas stāvokļa. Sejas serumus var izmantot ne tikai ādas problēmu risināšanai, bet arī profilaktiskos nolūkos, proti, lai uzturētu ādas veselību un skaistumu. Profilaktiska pieeja sejas kopšanai palīdz saglabāt ādu mitrinātu, elastīgu un veselīgu, novēršot iespējamās problēmas jau pirms to parādīšanās,” piebilst Amanda Ozliņa.

Mitrinošie sejas serumi ir lieliska izvēle profilaktiskiem nolūkiem, jo tie palīdz uzturēt ādas mitruma līdzsvaru un novērš atūdeņošanos. Piemēram, Bioderma Hydrabio Hyalu+ serums ir ādas pašmitrināšanu un apjomu atjaunojošs koncentrāts dehidratētai ādai un ierobežo novecošanās pirmās pazīmes. To var lietot, gan lai risinātu dehidratētas ādas problēmu, gan profilaktiski uzturot veselīgu mitruma līmeni ādā, jo, samazinoties ūdens krājumiem ādā, tā kļūst dehidratēta, atslābst un parādās grumbas un smalkas līnijas.

Jutīgas ādas īpašniekiem ir būtiski vienreiz vai divreiz dienā lietot augstas panesības un intensīvi mitrinošu kopšanas līdzekli, jo ilgstoši pastiprināta ādas jutība ir saistīta ar ādas aizsargspēju novājināšanos, un tas var izraisīt paātrinātu ādas novecošanās procesu, kas tiek saukts par “inflamm’ageing” (iekaisīgu novecošanos) – tā izpaužas ar grumbām, smalkām krunciņām un blāvu sejas krāsu. Lai jutīgas ādas īpašnieki no tā izvairītos, Bioderma Sensibio Defensive serums būs vietā un laikā, lai ilgstoši nomierinātu, mitrinātu un palīdzētu palēnināt jutīgas un sensibilizētas ādas priekšlaicīgu novecošanos.

Savukārt pinnes jeb akne ir vēl viena ļoti plaši izplatīta ādas problēma, turklāt tā mēdz sagādāt raizes ne tikai pusaudžiem, bet arī pieaugušujiem. Lai gan pieaugušo aknei ir kopīgas iezīmes ar pusaudžu akni, tomēr ir jāsaprot, ka pieaugušajiem būs aktuālas arī novecošanās pirmās pazīmes. Tam piemērots risinājums būs Bioderma Sébium serums, kas vienlaicīgi efektīvi iedarbojas gan uz ādas nepilnībām, piemēram, pūtītēm, komedoniem un paplašinātām porām, gan novecošanās pirmajām pazīmēm.

CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu