Rīgā glābēji no Daugavas izvilkuši cilvēku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Rīgā piektdien 11.novembra krastmalā glābēji no Daugavas krastā izvilkuši cilvēku, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Piektdien īsi pēc divpadsmitiem dienā ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz 11.novembra krastmalu Rīgā, kur ūdenī redzams cilvēks.

Ugunsdzēsēji cilvēku pamanīja, hidrotērpā aizpeldēja līdz cilvēkam un nogādāja to krastā. Cilvēks tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) medķiem.

Vēl plkst.8.41 glābēji steidzās uz Jēkabpils novada Viesītes pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā bija notikusi smagās un vieglās automašīnas sadursme.

Ar hidraulisko instrumentu palīdzību, glābēji atbrīvoja cilvēku no vieglās automašīnas un nodeva NMPD mediķiem. Automašīnām tika atvienotas akumulatoru klemmes un sakārtota ceļa braucamā daļa.

Plkst.9.50 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst.16.48 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Nometņu ielu Daugavpilī, kur dega sliežu sniega tīrīšanas vilciena vagona grīda trīs kvadrātmetru platībā.

Mēģinot dzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Plkst.19 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Savukārt plkst.17.04 VUGD steidzās uz Mārupes novada Mārupes pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu angāra tipa noliktavā, kur izveidots ofiss. Kopējā degšanas platība bija 700 kvadrātmetri, un iekšā angārā sadega divi traktori un divi mikroautobusi, savukārt divi traktori tika evakuēti.

Lai likvidētu šo paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku, dzēšanas darbos piedalījās 38 ugunsdzēsēji, un plkst.23.32 darbu notikuma vietā noslēdza.

Tāpat aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji 14 reizes devās uz izsaukumiem, kuros koki bija nokrituši uz ceļa braucamās daļas, gājēju ietves. Lielākā daļa izsaukumu saņemta Rīgā un Vidzemē.

Kopumā aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 1.decembra plkst.6.30 līdz 2.decembra plkst.6.30, VUGD saņēma 60 izsaukumus - septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 45 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu