Džordža Floida slepkavu sadūrušais cietumnieks apsūdzēts slepkavības mēģinājumā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Ieslodzītais, kurš cietumā 22 reizes sadūra par afroamerikāņa Džordža Floida slepkavību notiesāto bijušo Mineapoles policistu Dereku Šovinu, ir izvirzīitas apsūdzības slepkavības mēģinājumā, piektdien paziņoja ASV prokurori.

Šovina saduršana ar improvizētu nazi notika 24.novembrī Federālās labošanas darbu iestādes tieslietu bibliotēkā Arizonas štata Tūsonas pilsētā.

47 gadus vecais Šovins 2022.gada augustā tika nosūtīts uz Tūsonas Federālo labošanas darbu iestādi no maksimālas drošības Minesotas štata cietuma, lai vienlaikus izciestu 21 gada federālo cietumsodu par Floida civiltiesību pārkāpšanu un 22 gadu un sešu mēnešu štata cietumsodu par otrās pakāpes slepkavību.

52 gadus vecais Džons Turskaks paziņoja izmeklētājiem, ka uzbrucis Šovinam tieši Melnajā piektdienā - dienu pēc Pateicības dienas, lai savu uzbrukumu saistītu ar kustību "Melno dzīvības ir svarīgas" ("Black Lives Matter").

"Turskaks pateica labošanas darbu iestādes policistiem, ka būtu nogalinājis [Šovinu], ja viņi nebūtu reaģējuši tik ātri," teikts kriminālprasībā.

ASV apgabala prokuratūra Tūsonā paziņoja, ka ir apsūdzējusi Turskaku slepkavības mēģinājumā, uzbrukumā ar nolūku izdarīt slepkavību, uzbrukumā ar bīstamu ieroci un uzbrukumā, kura rezultātā nodarīti nopietni miesas bojājumi.

Par slepkavības mēģinājumu var tikt piespriests cietumsods līdz 20 gadiem.

Šovins pēc uzbrukuma tika aizvests uz slimnīcu tālākai ārstēšanai un veselības stāvokļa novērtēšanai. Sikāka informācija par viņa stāvokli nav sniegta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu