"Policija nav izņēmums!" Sociālo tīklu lietotāju nežēlastībā nonāk apsnigusi VP mašīna (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram/@sadursme

Sociālajos tīklos fotoattēls ar apsnigušu Valsts policijas automašīnu radījis gana lielu ažiotāžu, jo piedalīties satiksmē ar transportlīdzekli, kas vairāk atgādina sniega kupenu uz riteņiem, ir pretlikumīgi.

Foto ievietots "Sadursmē", kas apkopo aculiecinieku sniegto informāciju, sociālajos tīklos un tajā redzama pamatīgi apsnigusi Valsts policijas automašīna. 

Uz ierakstu reaģējusi arī Valsts policija: "Paldies par informāciju, skaidrosim radušos situāciju. Uzsveram, ka sniegs no automašīnām ir jānotīra un policija nav izņēmums."

Pēc likuma - ja autovadītājs ceļu satiksmē Latvijas galvaspilsētā piedalās ar automašīnu, kas pārvērtusies par teju sniega kupenu, var tikt piespriests sods līdz pat 350 eiro.

Rīgas pašvaldības policijā skaidro, ka braukšana ar sniega kupenu uz jumta, kas apdraud citus satiksmes dalībniekus, ir bīstama, un par to vadītājs var tikt sodīts.

Jau iepriekš ziņots, ka automašīnu īpašniekiem vērts atcerēties, ka sniegs ir jānotīra arī ap saviem apsnigušajiem spēkratiem, jo citādi var saņemt gana bargu naudassodu.

Galvaspilsētas ielu malās šobrīd stāv daudz automašīnu, kas nav kustinātas ilgāku laiku, kad uzsniga sniegs lielā apjomā. Rezultātā ap tām izveidojušās biezas sniega un ledus barjeras, kas apgrūtinās ne tikai automašīnu izkļūšanu no slazda kaut kad tuvākajā nākotnē, bet jau tagad var būt traucēklis transportlīdzekļu satiksmei un gājēju kustībai.

Tas, ko zina tikai retais, ir fakts, ka Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošo noteikumu 11. punktā skaidri norādīts automašīnu īpašnieku un turētāju pienākums sniegu ap saviem spēkratiem norakt, lai tas netraucētu. Pretējā gadījumā var tikt piespriests sods pat 70 naudas soda vienību jeb 350 eiro apmērā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu