Par Aizkraukles slimnīcas valdes priekšsēdētāju iecelts no Stradiņa slimnīcas valdes atlaistais Muciņš (2)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rinalds Muciņš
Rinalds Muciņš Foto: Edijs Pālens/LETA

No Paula Stradiņa Klīniskās universitātes (PSKUS) valdes atlaistais Rinalds Muciņš kļuvis par Aizkraukles slimnīcas valdes priekšsēdētāju, liecina "Firmas.lv" dati.

Muciņš amatā nomainījis līdzšinējo valdes priekšsēdētāju Dzintru Krišjāni, kura vadīja slimnīcu kopš 2013.gada 5.marta.

Līdzšinējā SIA "Aizkraukles slimnīca" valdes priekšsēdētāja Krišjāne slimnīcu vadījusi 10 gadus, bet Laura Kļučina valdes locekles pienākumus pildījusi 14 gadus. Vasarā viņas informēja pašvaldību, ka pēc pilnvaru laika termiņa beigām šī gada novembrī darbu vairs neturpinās, pauž Aizkraukles pašvaldībā.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja pašvaldībā, pieteikšanās vakantajiem amatiem bija izsludināta pašvaldības "Facebook" lapā, Nodarbinātības valsts aģentūrā, pašvaldības mājaslapā un pašvaldības informatīvajā izdevumā "Aizkraukles Novada Vēstis".

SIA "Aizkraukles slimnīca" pieder Aizkraukles novada pašvaldībai (71,04%) un SIA "VAF Capital" (28,96%), liecina "Firmas.lv" dati. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 4,51 miljons eiro, bet peļņa - 0,29 miljoni eiro.

Saskaņā ar statūtiem Pašvaldība ievēlēšanai nominē divus valdes locekļus, skaidro pašvaldībā. Iespējamie SIA "Aizkraukles slimnīca" valdes locekļu kandidāti tika atlasīti, organizējot publisku kandidātu pieteikšanos procedūru. Atklāto konkursu uz Aizkraukles slimnīcas valdes locekļu amatiem organizēja nominācijas komisija, kas izveidota ar Aizkraukles novada pašvaldības izpilddirektora rīkojumu.

Atklātajā konkursā SIA "Aizkraukles slimnīca" valdes locekļa amatam pieteicās seši pretendenti. Kandidāti uz kapitālsabiedrības valdes locekļu amatiem tika vērtēti divās kārtās. Otrajai kārtai tika izvirzīti četri pretendenti. Apkopojot kandidātu vērtējumus konkursa divās kārtās, nominācijas komisija par atbilstošākajiem pretendentiem atzina Rinaldu Muciņu un Ilzi Binovsku, kuri ieguva augstāko punktu skaitu visās kārtās kopā.

Komisija iesniedza SIA "Aizkraukles slimnīca" kapitāla daļu turētājam priekšlikumu, izvirzot Rinaldu Muciņu un Ilzi Binovsku SIA "Aizkraukles slimnīca" valdes locekļa amatiem, tostarp izvirzot Rinaldu Muciņu valdes priekšsēdētāja amatam.

Saskaņā ar Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu tikai dalībnieku sapulces kompetencē ietilpst valdes locekļu ievēlēšana un atsaukšana un dalībnieku sapulces kompetencē esošos lēmumus pieņem kapitāla daļu turētāja pārstāvis, tas ir, pašvaldības izpilddirektors.

Dalībnieku sapulcē 28.novembrī nolemts par "Aizkraukles slimnīcas" valdes priekšsēdētāju ievēlēt Rinaldu Muciņu un par valdes locekli ievēlēt Ilzi Binovsku, pauž pašvaldībā.

Binovska Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas fakultātē ieguvusi bakalaura grādu ekonomikā un ekonomista kvalifikāciju ar specializāciju tiesību zinātnēs un maģistra grādu ekonomikā ar specializāciju finanšu vadībā, savukārt Latvijas Universitātē - jurista kvalifikāciju. Bijusi Rīgas novada slimokases ekonomiste un Ekonomikas nodaļas vadītāja, Labklājības Veselības departamenta Novērtēšanas un pārraudzības nodaļas vadītāja, Jaunjelgavas bāriņtiesas priekšsēdētāja, Uzņēmumu reģistra valsts notāre, Katastrofu medicīnas centra Juridiskās daļas vadītāja un direktora vietniece administratīvi juridiskajos jautājumos. Pēdējā darbavieta ir Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kur vairāk nekā 10 gadus veikusi direktora vietnieces administratīvajos jautājumos pienākumus.

Savukārt Muciņš pirms darba Stradiņa slimnīcas valdē pildījis arī akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži" padomes locekļa pienākumus, bijis ārlietu un jaunu produktu ieviešanas vadītājs uzņēmuma "Johnson&Johnson" Latvijas filiālē, sadarbojies ar ārstiem, pacientiem, apdrošinātājiem, aptiekām. Vēl iepriekš veicis valsts sekretāra pienākumus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, bijis Valsts reģionālas attīstības aģentūras direktors, Veselības ministrijas valsts sekretārs, pašnodarbināts konsultants veselības aprūpes vadībā, Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieks un 2004.gadā arī veselības ministrs, strādājis slimokasē un valsts obligātās veselības apdrošināšanas jomā.

Kā teikts darba piedāvājumā, Aizkraukles slimnīcas valdes locekļa atalgojums noteikts 2500 eiro pirms nodokļu nomaksas, bet valdes priekšsēdētājam - 3000 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Kā jau ziņots, Muciņš no 2020.gada 25.februāra līdz šī gada 1.novembrim bija PSKUS valdē. Slimnīcas padome oktobrī izteica neuzticību slimnīcas valdei, atceļot no amatiem Muciņu, Kreicbergu, Jāni Nagli un Agru Melni.

Ģenerālprokuratūra sākusi pārbaudi par PSKUS bijušo amatpersonu rīcību saistībā ar Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma apguvi.

PSKUS jauno korpusu būvniecībā var zaudēt desmitiem miljonu eiro, tāpēc jaunā valde izraudzīta ar spēcīgām krīzes menedžmenta zināšanām un tās darbs būs orientēts uz zaudējumu samazināšanu, glābjot to, kas vēl glābjams, iepriekš sacīja slimnīcas pagaidu padomes loceklis Normunds Staņēvičs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu