Krievijas kareivji arvien aktīvāk vēlas un mēģina dezertēt no Krievijas armijas, bet Krievijas tiesās strauji pieaudzis ar bēgšanu no militārā dienesta saistīto lietu skaits. Tāda pēc gandrīz divus gadus ilguša Krievijas kara pret Ukrainu ir realitāte Krievijas armijā, kas pēc diktatora Vladimira Putina un Aizsardzības ministrijas izteikumiem “visus uzvar” un kurai “visu laiku pievienojas milzīgs skaits brīvprātīgo”.

Projekts “Iģiķe ļesom” (“Zūdiet kokos”) paziņojis, ka pagājušā gada rudenī, salīdzinot ar vasaru, ar 89% vairāk kareivju vērsušies projektā ar lūgumu palīdzēt viņiem dezertēt no Krievijas armijas. “Zūdiet kokos” palīdz izvairīties no mobilizācijas, obligātā militārā dienesta un palīdz dezertēt.

Projekta juristi palīdzības pieprasījumu skaita straujo pieaugumu galvenokārt skaidro ar to, ka Krievijas karā pret Ukrainu iesaistītie kareivji arvien vairāk apzinās, ka nekādas demobilizācijas nebūs, raksta Krievijas neatkarīgais izdevums “The Moscow Times”. Tas gan obligāti nenozīmē, ka dezertieri obligāti nosoda Putina karu pret Ukrainu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X