Neviena Latvijas augstskola vairs nav ierindojusies 500 labāko pasaules universitāšu sarakstā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: GaudiLab/Shutterstock

"QS" pasaules universitāšu reitingā, kur vērtēta augstskolu ilgtspējība, krities Latvijas augstāko izglītības iestāžu sniegums un neviena universitāte vairs nav ierindojusies 500 labāko pasaules universitāšu sarakstā, liecina reitinga rezultāti.

Latvijas Universitāte (LU) pērn bija 501.-550.vietā, bet šogad ierindota 695.vietā no 1043 pasaules valstu universitātēm. Tikmēr Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) šogad ierindojusies 771.-780.vietā starp pasaules valstu universitātēm. Pērn universitāte bija iekļuvusi 500 labāko universitāšu sarakstā.

Augstskolas vērtētas trīs kategorijās "Ietekme uz vidi", "Sociālā ietekme" un "Pārvaldība", kas šogad ir jauna kategorija. Izglītības iestādes varēja saņemt vērtējumu atsevišķi katrā vai visās trīs kategorijās un kopumā.

LU augstāku novērtējumu saņēmusi kategorijā "Sociālā ietekme" - 57,4 punktus. Savukārt RTU augstākus novērtējumus saņēmusi kategorijās "Ietekme uz vidi" un "Pārvaldība" - attiecīgi 44,2 un 75,9 punktus.

Reitings veidots otro gadu, un šogad tajā ir iekļautas divreiz vairāk universitāšu nekā pērn. Starp reitingā iekļautajām Baltijas valstu augstskolām visaugstāk novērtēta Viļņus universitāte, kas ierindota 474.vietā. Tai 563.vietā seko Tartu Universitāte un Kauņas Tehnoloģiju universitāte 586.vietā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu