ŅEM VĒRĀ Svētdien stāsies spēkā vilcienu kustības ziemas grafiks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vilciens Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā.
Vilciens Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Svētdien, 10.decembrī, spēkā stāsies jauns vilcienu kustības grafiks ar izmaiņām visos maršrutos, informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Saraksts ir ne vien pielāgots pasažieru pārvietošanās ieradumu maiņai, iestājoties aukstākam laikam, bet arī ietver pakāpenisku pāreju uz intervāla grafiku elektrificētajā zonā. Regulārāku reisu izpildi pieprasītākajās rīta un pēcpusdienas stundās elektrificētajā zonā sekmēs plānotā jauno elektrovilcienu ekspluatācijas sākšana.

Sākotnējā periodā elektrovilcienu zonā pasažieru pārvadājumi tiks nodrošināti joprojām ar 23 elektrovilcieniem, taču nedaudz lielākā intensitātē. Savukārt neelektrificētajā zonā papildus ir ieplānoti reisi ikdienā uz Siguldu plskt.10 un no Siguldas plkst.12.07, kas iepriekš tika nodrošināti tikai vasaras mēnešu brīvdienās.

"Pasažieru vilciena" pārvaldītajā tīmekļa vietnē "vivi.lv" un mobilajā lietotnē "Vivi Latvija" publicētajā vilcienu kustības sarakstā, kurā ir redzams plānojums desmit dienas uz priekšu, jau ir ietvertas minētās izmaiņas.

"Vivi" ir vilciena pasažieru pārvadājumu zīmols, kas pieder "Pasažieru vilcienam".

Jau vēstīts, ka "Pasažieru vilciena" apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 44,256 miljoni eiro, kas ir par 19,2% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, bet kompānijas peļņa samazinājusies par 21% - līdz 458 074 eiro.

"Pasažieru vilciens" izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu