ASV nosaka sankcijas Baltkrievijas Sarkanā Krusta vadītājam Šaucovam

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltkrievijas Sarkanā Krusta vadītājs Dzmitrijs Šaucovs.
Baltkrievijas Sarkanā Krusta vadītājs Dzmitrijs Šaucovs. Foto: Ulf Mauder/AP

ASV otrdien noteica sankcijas Baltkrievijas Sarkanā Krusta vadītājam Dzmitrijam Šaucovam, kas ir līdzvainīgs ukraiņu bērnu deportēšanā uz Krieviju.

Kopš pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī Krievija no tās kontrolē nonākušajām Ukrainas teritorijām deportējusi tūkstošiem bērnu no skolām, slimnīcām un bērnu namiem. Dažkārt tas noticis ar Baltkrievijas atbalstu.

Šaucovam noteiktas sankcijas, jo viņš palīdzējis Krievijas prezidenta bērnu tiesību komisārei Marijai Ļvovai-Belovai, kas tiek apsūdzēta deportāciju īstenošanā.

Jūlijā Šaucovs izpelnījās asu starptautisko nopēlumu ar saviem apgalvojumiem, ka Baltkrievijas Sarkanais Krusts bijis iesaistīts bērnu izvešanā no okupētajām Ukrainas teritorijām uz Baltkrieviju.

Šaucovs ir 11 organizāciju un astoņu cilvēku vidū, kam ASV Finanšu ministrija otrdien noteica sankcijas, šādi cenšoties pastiprināt spiedienu pret Baltkrievijas diktatoru Aleksandru Lukašenko.

Ar Finanšu ministrijas lēmumu tiek no jauna apstiprināti centieni saukt Lukašenko, "viņa ģimeni un viņa režīmu pie atbildības par antidemokrātiskajiem soļiem un cilvēktiesību pārkāpumiem Baltkrievijā un visā pasaulē", teikts finanšu ministra vietnieka terorisma apkarošanas un finanšu izlūkošanas jautājumos Braiena Nelsona paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu