"Eirobarometrs": 25% Latvijas iedzīvotāju nākamgad paredz dzīves apstākļu pasliktināšanos (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki uz ielas Vecrīgā.
Cilvēki uz ielas Vecrīgā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ceturtā daļa jeb 25% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka nākamgad viņu dzīves apstākļi pasliktināsies, liecina jaunākais "Eirobarometra" pētījums.

Nedaudz vairāk nekā puse jeb 51% respondentu uzskata, ka viņu personiskie dzīves apstākļi paliks nemainīgi, savukārt 19% Latvijas iedzīvotāju sagaida, ka nākamā gada laikā personīgie dzīves apstākļi uzlabosies.

"Eirobarometra" dati parāda, ka aizvadīto divpadsmit mēnešu laikā grūtības mēneša beigās nomaksāt rēķinus gandrīz nekad nav bijušas 62% Latvijas iedzīvotāju. Uz grūtībām reizēm nomaksāt rēķinus norādījuši 27% respondentu. Vēl 10% Latvijas iedzīvotāju visu laiku bijušas grūtības nomaksāt rēķinus.

Taujāti, vai kopumā lietas patlaban Latvijā virzās pareizā vai nepareizā virzienā, 46% atzīmējuši, ka lietas virzās nepareizā virzienā, bet 33% uzsvēruši, ka lietas virzās pareizā virzienā. Atbildes iespēju "ne viens, ne otrs" izvēlējušies 11% aptaujas dalībnieku. Vēl 10% bija grūtības atbildēt uz šo jautājumu.

"Verian" aģentūra Eiropas Parlamenta 2023.gada rudens "Eirobarometra" aptauju veica no 25.septembra līdz 19.oktobrim visās 27 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, tostarp 1000 intervijas Latvijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu