Foto Slimnīca Gazas joslas pilsētā Hānjūnisā, kur Izraēla veic operāciju pret "Hamās"

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Paplašinot sauszemes operāciju pret "Hamās" uz Gazas joslas dienvidiem, Izraēlas bruņotie spēki šonedēļ sāka uzbrukumus Hānjūnisas pilsētai, otrdienu raksturojot kā "visintensīvāko dienu kopš sauszemes operācijas sākuma".

Ziņu aģentūras "Reuters" uzņemtajās fotogrāfijās redzams, kā cietušie tiek nogādāti Nasera slimnīcā Hānjūnisā.

Izraēla sāka bombardēšanu Gazas joslā un vēlāk arī sauszemes spēku iebrukumu ar mērķi likvidēt "Hamās" pēc šī grupējuma kaujinieku uzbrukuma Izraēlai 7.oktobrī. "Hamās" kaujinieki šajā uzbrukumā noslepkavoja ap 1200 cilvēku un nolaupīja vēl aptuveni 240.

Sākumā Izraēla sāka operāciju Gazas joslas ziemeļos un mudināja palestīniešu civiliedzīvotājus pārcelties uz dienvidu daļu, taču vēlāk paplašināja operāciju arī uz to.

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs trešdien iedarbināja ANO statūtu 99.pantu, kas viņam dod tiesības "pievērst ANO Drošības padomes uzmanību jebkuram jautājumam, kas, pēc viņa domām, apdraud starptautiskā miera un drošības pastāvēšanu".

Gutērrešs Drošības padomei adresētā vēstulē pieprasīja "tūlītēju humanitāro pamieru" konfliktā starp Izraēlu un "Hamās". "Pastāv ārkārtīgi augsts risks, ka humanitārā sistēma varētu sabrukt," viņš norādīja. Notiekošais karš varētu radīt nelabojamas problēmas palestīniešu civiliedzīvotājiem un reģionālajai drošībai.

Izraēlas vēstnieks ANO Gilads Erdans paziņoja, ka Gutērreša aicinājums uz pamiera noslēgšanu "patiesībā ir mudinājums saglabāt "Hamās" šaušalīgo varu Gazā".

Izraēla ceturtdien paziņoja, ka "Hamās" kaujinieki izšāvuši 12 raķetes uz Izraēlas pilsētu Beerševu no tā dēvētās humānās zonas Gazas joslas dienvidos. Viena nomaldījusies raķete trāpīja Gazas joslā. Izraēlas mediji ziņoja, ka raķete trāpījusi autostāvvietā un neviens cilvēks nav cietis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu