Foto Rūpējoties par valsts drošību, Ašeradens sola neatstāt pabērna lomā arī iekšlietu jomu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Finanšu ministrs Arvils Ašeradens Saeimas ārkārtas sēdē, kurā apspriež 2024.gada Valsts budžetu
Finanšu ministrs Arvils Ašeradens Saeimas ārkārtas sēdē, kurā apspriež 2024.gada Valsts budžetu Foto: Saeimas kanceleja

2024.gada budžets ir adekvāta atbilde ģeopolitiskajai situācijai, kādā atrodas arī Latvija, šodien debašu noslēgumā Saeimā par 2024.gada budžetu sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ašeradens kā ļoti konstruktīvas novērtēja debates Saeimā, kas viennozīmīgi palīdz budžeta tapšanas procesam. Līdz ar 2024.gada budžeta pieņemšanu tūlīt sāksies arī darbs pie 2025.gada budžeta veidošanas, atzīmēja politiķis.

Finanšu ministru vienīgi pārsteidzis, ka tik maz debašu bija par aizsardzības jomu laikā, kad Latvija atrodas blakus agresorvalstij Krievijai. Ar savu ieguldījumu aizsardzībā Latvija ir ļoti labs Rietumu kolektīvās drošības sistēmas dalībnieks, akcentēja "Jaunās vienotības" politiķis.

Ašeradens solīja, ka tiks strādāts, lai pēc iespējas drīzāk arī iekšlietu jomas atbalstu līdzsvarotu ar ieguldījumiem aizsardzībā.

Nākamajā gadā atjaunosies Latvijas ekonomikas pieaugums, norādīja finanšu ministrs, atsaucoties uz ekonomistu un starptautisko finanšu institūciju prognozēm.

Ašeradens arī pozitīvi novērtēja, ka aug Latvijas iedzīvotāju labklājība, tajā skaitā, vēršot uzmanību Latvijas uzņēmēju nopelnītās naudas apjomam.

Foto: Saeima ārkārtas sēdē turpina izskatīt 2024. gada valsts budžeta likumprojektu

Kā ziņots, Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma 2024.gada valsts budžetu, kurā konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti nepilni 14,5 miljardi eiro, izdevumi - nedaudz virs 16,2 miljardiem eiro, bet vispārējās valdības budžeta deficīts plānots 2,8% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Par budžetu nobalsoja 52 deputāti, pret bija 27.

Saeima budžeta projektu un 19 to pavadošos likumus skatīja nepilnas trīs dienas, debatēm ar pārtraukumiem kopumā veltot aptuveni 27 stundas. Budžeta izskatīšana ieilga, jo politiķi bija apņēmušies to neskatīt pa naktīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu