CSDD rīkos bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas Liepājā, Siguldā, Talsos un Balvos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Šonedēļ Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju rīkos bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas Liepājā, Siguldā, Talsos un Balvos, pavēstīja CSDD pārstāvji.

Ziemas braukšanas konsultācijas Rudes kartinga trasē pie Liepājas, Talsu lidlaukā un stāvlaukumā pie Pils ielas un Krišjāņa Baroona ielas krustojuma, Siguldā notiks no ceturtdienas, 14.decembra līdz svētdienai, 17.decembrim katru dienu plkst.11, 13 un 15.

Savukārt Balvos ziemas braukšanas konsultācijas šajos pašos pulksteņa laikos notiks no piektdienas, 15.decembra līdz svētdienai.

CSDD pārstāvji norāda, ka iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta. Vienas nodarbības laiks būs stunda un 30 minūtes. Nodarbībā drīkst piedalīties jebkurš autovadītājs ar savu transportlīdzekli, kas aprīkots ar ziemas riepām, ar derīgu tehnisko apskati un obligāto civiltiesisko apdrošināšanu.

Nodarbību dalībniekiem tiks skaidroti drošas braukšanas pamatnosacījumi, veidota izpratne par bremzēšanas ceļa garumu, tā ietekmējošiem faktoriem ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un to, kā izvairīties no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Tāpat interesentiem individuāli tiks sniegti skaidrojumi par auto riepu stāvokli un to izvēli atbilstoši ikdienas braukšanai ziemas apstākļos.

Kopumā ziemas sezonā apmācības plānots organizēt desmit Latvijas pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Siguldā, Valmierā, Rēzeknē, Daugavpilī, Madonā, Balvos, Talsos un Liepājā.

Konsultācijas ziemas apstākļos CSDD autovadītājiem nodrošina jau kopš 2015.gada, un šajā laikā individuālās braukšanas prasmes uzlabojuši vairāk nekā 6000 autovadītāju. Konsultācijas tiek nodrošinātas bez maksas, un tās tiek finansētas no CSDD līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu