Saeima lems par smēķēšanas aizliegumu personām līdz 20 gadu vecumam (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: africa_pink/Shutterstock

Saeima ceturtdien, 14. decembrī, galīgajā lasījumā lems par likuma grozījumiem, kas paredz cigarešu, tabakas izstrādājumu un to aizstājējproduktu aizliegumu personām līdz 20 gadu vecumam.

Galīgajā lasījumā Saeima skatīs arī izmaiņas likumā, kas paredz pienākumu no 1. janvāra katrā pašvaldībā izveidot pašvaldības policiju.

Tāpat galīgajā lasījumā plānots lemt par grozījumiem Krimināllikumā, lai pastiprinātu kriminālatbildību par noziegumiem pret valsts drošību.

Deputāti galīgajā lasījumā arī lems par izmaiņām likumā, kas paredz, ka dzīvojamās mājas pārvaldniekam būs jāreģistrējas pārvaldnieku reģistrā, lai mājas lietas varētu vest Būvniecības informācijas sistēmā.

Parlaments galīgajā lasījumā skatīs Vietējo pašvaldību referendumu likuma grozījumus, lai noteiktu kārtību, kā pašvaldību vēlēšanu iecirkņos notiek balsošana referendumā, ja nav pieejams tiešsaistes vēlētāju reģistrs.

Deputāti otrajā lasījumā lems par grozījumiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, ar ko plānots aizliegt alkoholisko dzērienu cenu vai atlaižu reklāmu televīzijā un radio.

Pirmajā lasījumā parlamentārieši rīt skatīs izmaiņas Valsts sociālo pabalstu likumā, lai atvieglotu ar invaliditāti saistīto pabalstu saņemšanu jauniešiem pēc pilngadības sasniegšanas. Tāpat darba kārtībā pirmajā lasījumā ir Izglītības likuma grozījumi vardarbības risku mazināšanai skolās, atļaujot pārmeklēt skolēnu mantas.

Deputāti pirmajā lasījumā arī skatīs grozījumus Darba likumā, ar ko plānots stiprināt valsts valodas lietojumu darba tirgū.

Rītdienas darba kārtībā ir lēmuma projekts par 10 309 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma "Par tiesisku pamatu vardarbības novēršanai skolās" turpmāko virzību.

Tāpat rītdienas sēdes darba kārtībā ir arī valsts kontroliera zvērests.

Saeima rīt lems, vai izskatīšanai komisijās nodot arī vairākus jaunus likumprojektus, tostarp izmaiņas likumā, kas paredz valstij tiesības vienpusēji lauzt līgumu saistībā ar ārējās robežas infrastruktūras izbūvi, ja darbu neizpilde apdraud vai var apdraudēt valsts robežas neaizskaramību un drošības intereses.

Saeimas 14.decembra sēdes darba kārtībā ir 49 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu