Vatikāns: homoseksuālu pāru svētīšana ir pieļaujama (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Februārī Vatikāns noraidīja homoseksuālu pāru svētīšanu. Tagad Katoļu baznīca ir publicējusi politisku paziņojumu, kurā pāvests Francisks ir pavēris ceļu homoseksuālu pāru svētīšanai katoļu baznīcā ar stingriem nosacījumiem.

Homoseksuālu pāru svētīšana izriet no politiskā paziņojuma, ko Vatikāns pirmdien publicēja Romā. Saskaņā ar to katoļu garīdznieki var svētīt neprecētus un homoseksuālus pārus.

Svētīšana ne dievkalpojumu laikā

Tekstā ar nosaukumu "Fiducia supplicans" tiek uzsvērts, ka svētīšana nav tas pats, kas laulība. Garīdznieks arī nedrīkst sniegt svētību dievkalpojuma laikā.

Pirmdien Vatikānā vairākās valodās tika publicēta ticības mācības autoritātes deklarācija. To parakstījis kardināls Viktors Fernandezs, ticības mācības iestādes prefekts, un to nepārprotami pilnvarojis pāvests Francisks.

Iestādes tekstā Fernandezs uzsver, ka Baznīca ir “paplašinājusi un bagātinājusi” savu izpratni par to, kas ir svētība, ņemot vērā pāvesta Franciska pastorālos ideālus.

Paplašināta izpratne par svētību

Ar šo padziļināto izpratni par svētību ir iespējams “svētīt pārus neregulārās situācijās un viendzimuma pārus, oficiāli neapstiprinot viņu statusu un nekādā veidā nemainot Baznīcas ilggadējo mācību par laulību”.

2021. gada februārī Vatikāna reliģiskā autoritāte paziņoja, ka homoseksuālu pāru svētīšana katoļu baznīcā nav iespējama.

Saskaņā ar pašreizējo katoļu doktrīnu homoseksuālas jūtas nav grēks. Tomēr viendzimuma intīmās darbības “pašas par sevi nav pieņemamas”. Seksualitātes izdzīvošana ir rezervēta laulībai, ko var noslēgt tikai vīrietis un sieviete.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu