Rīgas Zoodārzs būs slēgts arī otrdien

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Zoodārzs būs slēgts arī otrdien
Rīgas Zoodārzs būs slēgts arī otrdien Foto: Rīgas Zoodārza konts sociālajā platformā "Facebook"

Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs arī otrdien, 19.decembrī, vēl netiks atvērts apmeklētājiem, bet trešdienas darboties atsāks, liecina zoodārza paziņojums sociālajā tīklā "Instagram".

Zoodārzā skaidro, ka snieglieces un snieglauzes rezultātā zoodārzā var lūzt koki, tādēļ drošības apsvērumu dēļ dārzs ir slēgts.

Otrdien turpināsies iesāktā sakopšana - koku apskate un bojāto zaru vai koku zāģēšana. Zoodārza teritorijā darbi norit nedaudz lēnāk nekā citur, jo strādājot jāņem vērā dzīvnieku dienas ritmi un labsajūta. Tomēr dzīvniekiem tiek arī kāds labums - nogrieztie zari nokļūst dažādu zoodārza iemītnieku ēdienkartēs.

Zoodārzā skaidro, ka darbi rit lēnāk zoodārza specifikas dēļ - rēķinoties ar dzīvniekiem un viņu diennakts ritmu, ir ierobežotas iespējas strādāt tumsā ar prožektoriem vai ilgstoši trokšņot. Būtiski ir apsekot visus teritorijā esošos kokus un pamanīt laikapstākļu radītos bojājumus, lai novērstu tādus riskus kā, piemēram, krītošu zaru dēļ radušos traucējumus elektrības padevē.

Tropu mājā un citur dzīvojošajiem siltummīļiem arī salīdzinoši neilga atrašanās pazeminātā temperatūrā var radīt veselības problēmas. Īpaši rūpīgi tiek apsekoti koki dzīvnieku aplokos un mītņu tuvumā, lai novērstu aploku bojājuma riskus.

Koku apsekošana Rīgas ZOO teritorijā notiek regulāri. Darbus veic SIA "Labie koki" arboristi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu