Čehijas prezidents: Putins gaida Trampa uzvaru, lai bez ES vienotos par Ukrainu (11)

TVNET/Politico
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jean-Francois Badias/AP/Scanpix

Čehijas prezidents Petrs Pavels intervijā izdevumam "Seznam Zprávy" izteicis pesimistisku prognozi par to, ko jaunais 2024. gads nesīs attiecībā uz Krievijas karu Ukrainā, kā arī norādījis, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins gaidot Donalda Trampa uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās, lai panāktu vienošanos par Ukrainu, apejot pašus ukraiņus un Eiropas Savienību (ES).

Pavels uzskata, ka nākamgad Krievijas pilna mēroga iebrukumā Ukrainā gaidāmi "nozīmīgi pavērsieni", kas diez vai būs par labu Kijivai. "Mums daudz kas ir priekšā, jo Ukrainā notiekošā konflikta attīstība norāda, ka nākamgad visdrīzāk gaidāmi vairāki nozīmīgi pavērsieni. Un pagaidām ir pazīmes, ka tas nebūs labākajā šī vārda nozīmē, nebūs, kā mēs gribētu," drūmi prognozē Čehijas prezidents.

2024. gada rudenī gaidāmo ASV prezidenta vēlēšanu iznākums atstās iespaidu uz notikumu attīstību Ukrainā, viņš uzskata.

"Ar vēlēšanām saistītās gaidas arī ieviesīs zināmas pārmaiņas frontē," komentē Pavels. Putins par vienīgo "iespējamo sarunu partneri" par kara izbeigšanu Ukrainā uzskata ASV, taču ne kamēr valsti vada Džo Baidens, kurš ir aktīvs Ukrainas atbalstītājs, skaidro Čehijas prezidents. 

"Vladimirs Putins uzskata, ka tad, ja Donalds Tramps uzvarēs [ASV prezidenta vēlēšanās], viņiem būs labas attiecības vienam ar otru neatkarīgi no tā, ko domās Ukraina vai pārējā Eiropa (..), un ka Krievija atgūs nozīmīga politiskā spēlētāja statusu," intervijā pauž Pavels.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu