Ielūkojamies pa atslēgas caurumu: kās dzīvo Ziemassvētku rezidencē?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes, TVNET kolāža

Radošā apvienība “Skudras Metropole” un dizaina risinājumu uzņēmums “Don’t Panic” jau pazīstami ar savu unikālo un pasaulē novērtēto oriģinālo rokrakstu pasākumu un dzīvās komunikācijas notikumos. Decembrī uzņēmumi nolēmuši apvienot spēkus un radīt priekpilnu, pārsteidzošu Ziemassvētku rezidenci Rīgā, Sporta 2 kvartālā. TVNET bija iespēja ielūkoties pasākumā un piedalīties svētku radīšanā!

Stāsta projekta idejas autore un producente Gundega Skudriņa: "Rezidence - tā vienmēr ir vieta, kur top radoši procesi ar skaistu galarezultātu mijiedarbībā un procesā. Jau izsenis stāstu, ka svētku sajūtu nav iespējams noķert, to saņemot uz paplātes. Svētki rodas procesā… Tāpēc

apzināti nolēmām radīt rezidences formātu ballītes atmosfērā, kurā viesi paši kļūst par līdzdalībniekiem svētku prieka radīšanā.

Līdz ar to nav un nebūs divu vienādu seansu. Katru seansu rada pašu apmeklētāju iesaiste, radošums, iniciatīva un tehnoloģiju iesaiste. Mūsu viesi no kustībām gan paši rada mūziku, gan ar mākslīgā intelekta palīdzību rada dziesmas un kosmiskus foto, gan ar VR briļļu palīdzību piedzīvo divas realitātes, gan piedalās lāzerdisko, gan paši kļūst par DJ, kā arī piedalās dažādās citās interesantās pieredzēs.”

Foto: Publicitātes foto

Toms Veiss: “Esam pārliecināti, ka cilvēkiem gada nogalē jāsniedz prieks un iedvesma. Pasaulē ir bezgala daudz negāciju. Visu gadu dzīvojam lielā stresā un pārvaram izaicinājumus. Tāpēc kaut mirkli jābūt atelpai un jāgūst prieks, lai varam ikdienas gaitas turpināt ar enerģiju un degsmi, kā arī vairot pozitīvo un gaismu pasaulē. Lai taptu inovatīvs un īpašs pasākums, izmantojam daudzus jaunus un jau zināmus tehnoloģiju risinājumus, tādus kā digitālais kustības sensors, mākslīgais intelekts, virtuālā realitāte, tā nojaucot telpas un laika robežas.”

Foto: Publicitātes foto

Dizainers Mārcis Ziemiņš atklāj: “Pasākumā “Christmas Residence” izmantotas jaunradītas instalācijas,

kustīgu sveču deja, klavierkoncerts uz rotējošās platformas, degoša klaviermūzika, saldumu karuselis, bungu bārs.

Scenogrāfija apzināti radīta kustībā, simbolizējot nepārtrauktās izmaiņas pasaulē un katra cilvēka dzīvē. Kā arī izmantotas košas krāsas un gaismas efekti, kas palīdz pārdzīvot tumšos ziemas vakarus un sniedz vairāk prieka.”

Foto: Publicitātes foto

Pasākumā viesi piedalās diskotēkā ar noteikumiem lāzerinstalāciju gaismās. Bauda restorāna KEST svētku maltīti, kas veidota sinerģijā ar animatori Annu Meldrāju.

Foto: Publicitātes foto

Projekta tapšanā piedalījās VPT, ProSound, Those guys lighting, Rūdolfs Baltiņš, modes māksliniece Una Bērziņa, pianists Gints Žilinskis, astroloģe Linda Liepa, aktieris Mārtiņš Počs, dejotājas un horeogrāfes Paula Anna Āboliņa un Anabella Marta Ripa, dziedātāja un performatore Žaklīna Anete Buša, performatori Rita Anopa, Dina Herbsta, Lote Evija Lukjanska, Emīls Lukjanskis, Jēkabs Juražs, Ralfs Romanovskis, tehniskā komanda Toms Rodins, Nikola Suhareva, Dāvis Zīle, Jānis Jasinskis, Lauris Dravants.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu